Geszti Péter: "Legalább öt év elmaradásom van alvás tekintetében!"
Miből meríti az energiát?
Geszti Péter elárulta, miből merít mindig új energiát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Geszti Péter, a szöveggyártó kisiparos, becenevéhez híven megállás nélkül alkot, hatalmas pozitív energiával és hittel veti bele magát minden projektbe. Látszólag nem sok ideje jut a pihenésre, márpedig egy lélegzetvételnyi nyugalom mindenkinek kell. Hogy összeszedje magát az ember, hogy lazítson, hogy legyen ideje kigondolni a következő tervet. Megkérdeztük, emellett a gyorsított tempó mellett hogyan lazít, miből merít energiát az alkotáshoz.

- Imádok aludni, de sokkal kevesebbet alszom, mint amennyit szeretnék. Legalább öt év elmaradásom van alvás tekintetében. A kislányaim imádják, amikor napközben - akár írás közben is - elhorkolok a kanapén - azért más a tempóm most már, mint régebben. Van, amikor napközben úgy elálmosodok, hogy muszáj ledőlnöm egy picikét, hiszen ha éppen éjszaka kap el az az állapot, amiben az ember írni kezd, gyakran sokáig fenn vagyok. Ezt az állapotot néhányan fellengzősen ihletnek szokták nevezni, én pedig egyszerűen csak olyan helyzetnek, amikor az ember megtalálja a megfelelő gondolatokat és érzelmeket. Ha eljön ez az állapot, akkor nem lehet abbahagyni, akkor tolni kell hajnalig.

Energiát elmondása szerint abból merít, mint minden más normális ember. Példaként említi a mozifilmeket, remek előadásokat, amelyek lehetnek vidámak vagy éppen mély, katartikus darabok, de szót ejt a szépirodalomról és az utazásról is. Ezt követően hangsúlyozza, hogy a legfőbb energiát az életében nem más, mint a családja adja.

- Elképesztő, hogy a gyerekeim milyen jókor jöttek nekem, és mennyire feltöltötték az életemet. A zenélés maga is energiát jelent, meg az az álmodozás, amikor megírsz valamit, és próbálod elképzelni, hogy ehhez mit fognak szólni az emberek. Persze az, hogy megépítsd, sok energiát elvisz, de nagyon sok energiát ad ez a fajta remény, ez a fajta kíváncsiság, hogy hogyan fogadják majd az emberek a dalaidat.

Állati koncert egy állati jó helyen!
Találkozz Geszti Péterrel és a Létvágy csapatával augusztus 17-én a Zenés Állatkerti Estéken!

- Élő koncerteken zenélni pedig nem más, mint egy óriási energiacsere. Nem pontosan olyan, mint ezek a hőcserélő trükkök és a modern technikák, melyekkel az önfenntartó házak épülnek, de valami olyasmi. Amikor kimész a színpadra, adnod kell egy jó adag pozitív energiát, de közben kapsz is. Ez egyfajta örök lelki körforgásban tartja az embert, és konzerválja. Nem véletlen, hogy nagyon sok előadó, aki tud magára vigyázni, nem esik szét és nem lesz drogos vagy alkoholista, az testileg sokáig jól bírja, ugyanis ez a fajta energiacsere folyamatosan megújítja.

Ezt is szeretjük