Geszti Péter képtelen lassítani! Nagyon rizikós dologba vágott bele
Geszti Péter nem a régi sikereit akarja meglovagolni, most is egy újabb nagy dobásra készül.

Nem véletlenül ragadt rá anno a szöveggyártó kisiparos kifejezés mint állandó jelző. Geszti Péter folyton pörög, mindig dolgozik valamin - amikor éppen nem egy zenei projekten, akkor a reklámszakmában áll elő újdonságokkal. A Rapülők frontembereként az ő nevéhez fűződött a magyar rap népszerűvé válása, de a Jazz+Az zenekarral is egészen egyedülállót alkotott, olyan zenéket, melyeket sokunk újra és újra lejátszott a walkmanen egy hosszú balatoni vonatút során vagy éppen az iskolába zötykölődve reggelente. Új, Létvágy címet viselő albumán hasonlóan elgondolkodtató, fülbemászó dalokat találunk.

Bár sokat letett már az asztalra, Geszti Péter teremtő energiája még mindig elsöprő. A Létvágy ismét a magyar popzene élénk színfoltjának ígérkezik, amely nem a Rapülők és a Jazz+Az újrajátszása, hanem a ma emberének, a máról szól.

"Nem a régi nagy sikereim nosztalgiájára ülök most rá"

- Mindenki kérdezi, hogy miért akarok mindig valami újjal előállni, hiszen már annyi minden van mögöttem. Pontosan ezért gondolom, hogy valami újat szeretnék csinálni. Ami ebben az albumban benne van, az vagyok én ma, nem pedig az, ami a korábbi zenekaraimban voltam. A régi számaimra sokszor úgy gondolok, mint a legjobb barátaimra, de azért kíváncsi vagyok az új barátkozási lehetőségekre is.

Szakmai értelemben ez egy rizikósabb pálya, merthogy nem a régi nagy sikereim nosztalgiamárkáira ülök most rá, hanem próbálom új dalokban elmondani, hogy mit érzek és mit gondolok ma. Küzdök azzal a jelenséggel, amit Presser Gábor mondott egyszer nekem, hogy "nem tudod legyőzni a régi dalaidat", vagyis az emberek azt szeretik benned, amit hajdan felfedeztek maguknak.

Geszti Péter szerint csak azért, mert az ember írt már valaha néhány sikeres dolgot, nem kell utána egész életében csöndben maradnia, és otthon ücsörögnie a sarokban, bízva abban, hátha emlékszik még arra valaki.

- Ennek szerintem nem kell így lennie. Amikor kommunikációval foglalkozom, akkor is azt látom, hogy mindennap új dolgok jönnek létre. A fiatalabb generációknak is köszönhetően folyton születnek érdekes és inspiráló dolgok, amelyek megérintenek - miért kellene hát passzívan nézni a világot?

Szerintem nem az anyakönyvi kivonatunk dönti el, hogy hány évesek vagyunk, hanem mi magunk. Rajtunk múlik, hogy mennyinek érezzük magunkat, és ennek megfelelően élünk, vagy elfogadjuk azokat a kliséket, amiket a társadalom rak ránk, hogy ennyi idősen az ember inkább már így szokott viselkedni, és nem úgy. Szerintem nem ez a kérdés, hanem az, hogy ki akarsz lenni éppen az adott pillanatban. Engem pedig a zene hozzásegít, hogy az lehessek, aki szeretnék. Erről szól a Létvágy.

GESZTI Péter újra összehozott egy szuper zenészcsapatot!

A rappelő, szövegelő zseni most maga köré gyűjtött 6 kiváló női és 6 kiváló férfi énekest, egyéniséget és egy tucat zeneszerzőt, hogy közösen hozzák létre új zenei produkcióját. A magyar közönyt felrázandó Geszti optimizmustól feszítő albumot ígér, melynek címe: Létvágy.

Ha kíváncsi vagy te is a dalokra, egy fantasztikusnak ígérkező show-ra és örömzenére, akkor vegyél gyorsan jegyet a március 4-i Akvárium-koncertre! Legyél azok között, akik elsőként hallhatják élőben az albumot!
Ezt is szeretjük