Geszti Péter és a dögös énekesnő nagyon egymásra hangolódtak

Ambrus Ritának kiemelt szerepe van Geszti Péter új, Létvágy című albumán.

Geszti Péterhez a magyar popzene krémje csatlakozott a Létvágy című album megalkotásakor. Az azon hallható 11 énekes közül egyetlen egynek a Rapülők egykori frontembere különösen kiemelt szerepet szánt. Ő nem más, mint Ambrus Rita. A dögös énekesnő négy számot is énekel az albumon, az Akvárium Klubban rendezett március 4-i koncertet követő turnén pedig még inkább a középpontba kerül.

- Mivel a koncerteken Péter énekesnőjeként szerepelek majd a színpadon, így az összes dalt én fogom énekelni, azokat is, amiket az albumon featuring előadók prezentáltak.

Nagyon egymásra hangolódtak Geszti Péterrel

Ambrus Rita és Geszti Péter évtizedek óta jelen vannak a magyar popszakmában, arra azonban, hogy útjaik keresztezzék egymást, egészen eddig várni kellett.

- Mondta is Peti, hogy mi miért nem találkoztunk tíz éve? Igen, szerettem volna vele akár már korábban is együtt dolgozni, mert nagyon igényesnek tartottam a munkáit, de úgy látszik, most jött el az idő, és mára értem meg én is arra, hogy egy ilyen típusú projektben részt vegyek. A nőiességemet is jelenleg élem meg igazán. Szokták mondani, hogy a nők 30 körül jutnak el abba a korba, amikor érzik, hogy igazán nők.

Bár Ambrus Rita és Geszti Péter futólag vett már részt közös projektben, amikor Wolf Kati 2011-ben Geszti Péter Szerelem, miért múlsz? című számának angol verzióját adta elő az Eurovíziós Dalfesztiválon, az énekesnő elmondása szerint az első személyes találkozásra akkor került sor, amikor a szöveggyáros Rakonczai Viktor ajánlása nyomán felkérte, hogy dolgozzanak együtt a Létvágyon.

- Nagyon egymásra hangolódtunk. Huszonévesen nem azt mondom, hogy csitri voltam, de azért egy fiatal lány még nincs azon a szinten, mint egy 30 éves nő. Péter rengeteg instrukciót adott, hogy hogyan kellene a különböző szerepeket énekelni, hogyan lenne jó egy kicsit butuskásabb kislányt alakítani, vagy éppen egy szexis, dögösebb nőt. Úgy érzem, a lehető legjobban oldottam meg ezeket a feladatokat.

Amikor felvettük az adott dalt, mindig ott voltak azok is, akik a zenét írták, illetve jelen volt Péter is mint szövegíró és az egész projekt összefogója. A dalokban megpróbáltam mindazt visszaadni, amit ők mondtak, plusz még saját magamat is beletenni. Nagyon remélem, hogy ez mindenki számára átjön majd az albumot hallgatva.

Fotó: Bodnár Zsófia

GESZTI Péter újra összehozott egy szuper zenészcsapatot!

A rappelő, szövegelő zseni most maga köré gyűjtött 6 kiváló női és 6 kiváló férfi énekest, egyéniséget és egy tucat zeneszerzőt, hogy közösen hozzák létre új zenei produkcióját. A magyar közönyt felrázandó Geszti optimizmustól feszítő albumot ígér, melynek címe: Létvágy.

Ha kíváncsi vagy te is a dalokra, egy fantasztikusnak ígérkező show-ra és örömzenére, akkor vegyél gyorsan jegyet a március 4-i Akvárium-koncertre! Legyél azok között, akik elsőként hallhatják élőben az albumot!
Ezt is szeretjük