40 évvel ezelőtt hunyt el Latinovits Zoltán! Nem baleset okozta a halálát testvére szerint
Latinovits Zoltán 40 évvel ezelőtt, 1976. június 4-én hunyt el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pontosan 40 évvel ezelőtt, 1976. június 4-én hunyt el Latinovits Zoltán. A Színészkirály - ahogy Nagy László költő nevezte őt - mindössze 44 éves volt. Hogy Balatonszemesen eldobta-e magától az életet, vagy egy szerencsétlen baleset áldozata volt, arról máig megoszlanak a vélemények.

"És akkor jött egy vonat, lassított, benne felsejlett valami gyerekkori emlék, benne volt az a bizonyos gyógyszer, amitől fel volt pörögve, nem érezte a veszélyt, képessége korlátait, és úgy, mint évtizedekkel korábban, megpróbált felugrani rá... és elvétette az ugrást..." - mondta Ruttkai Éva színésznő, aki Latinovits édesanyjával egyetemben sohasem hitte el, hogy a színész öngyilkos lett.

A színészóriás halála után édesanyja egy interjúban elmesélte, hogy a fiát éveken át áltatták azzal, hogy a fővárosban színházat alapíthat, a hatalom tönkretette az idegrendszerét. Latinovits Zoltánt 1976. április 12. és május 31. között pszichiátrián kezelték, ahonnan négy nappal azelőtt távozott, hogy életét vesztette. Ruttkai Éva azt is megemlítette, hogy "benne volt az a bizonyos gyógyszer".

Latinovits még életben lévő testvére, Frenreisz Károly idén márciusban azt nyilatkozta, a színészkirály nem baleset áldozata lett.

- Zoltán bátyám haláláról bizonyos embereknek érdekük volt azt terjeszteni, hogy baleset volt. Ennek érdekében még a mozdonyvezető vallomását is eltüntették. Nagy örömömre szolgált, hogy másfél éve előkerült a vallomás, amiből kiderült, hogy összevissza hazudtak. Benne van, hogy Zoltán a vonat elé ugrott - nyilatkozta a 69 éves zenész a Borsnak, hozzátéve, hogy testvére rossz idegállapotban volt, szerinte hirtelen elhatározásból vetette magát a vonat alá. 

Összeállításunkkal Latinovits Zoltánra emlékezünk. Nézd meg a ritkán látott felvételeket!

Mégsem öngyilkosság okozta a Soós Imre halálát?

A magyar sztárok egy részének halálát rejtély lengi körül. Hivatalosan minden alkalommal indult rendőrségi eljárás, mégsem derült ki minden esetben az igazság.

Ezt is szeretjük