Szívrohamban halt meg Jockey Ewing magyar hangja! Máig gyászoljuk Kránitz Lajost

Kereken tíz évvel ezelőtt halt meg Kránitz Lajos.

2005. augusztus 1-jén hunyt el Kránitz Lajos, az egyik legismertebb magyar szinkronszínész, 62 évesen szívroham vitte el. Több 40 alkalommal kölcsönözte a hangját Bud Spencernek, de szinkronizálta Jack Nicholsont vagy a Halálos fegyverben Danny Glover. Az ő hangján szólalt meg magyarul Darth Vader is.

Kránitz Lajos hangjához leginkább Jockey Ewingot és az őt megformáló Larry Hagmant társítjuk. Akik látták és hallották az amerikai sorozatot angol nyelven, tudják, hogy Jockey magyar szinkronja jobb volt, mint az eredeti. Sokak szerint ennek az a magyarázata, hogy jobb színész volt, mint Larry Hagman. Jockey tipikusan cinikus nevetése is csak a magyar verzióban hallható, az eredetiben nem, azt Kránitz Lajos találta ki, hogy erősítse a figura jellemvonásait.

A Dallas legismertebb magyar szinkronszínészei közül sajnos többen már nincsenek közöttünk. Nézd meg, kik ők, és kiknek adták a magyar hangjukat!

5 imádott magyar színész, akinek a halála után is emlékszünk a hangjára

Nem egy olyan elhunyt magyar színész akad, aki színpadi és filmes munkássága mellett szinkronhangként is felejthetetlen alakítást nyújtott.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük