A 2011-es X-Faktor cserfes tinisztárja volt - Kováts Vera így megváltozott a tehetségkutató óta
Kováts Verából, az X-Faktor felfedezettjéből színésznő lett.

kováts-vera-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kováts Vera csupán 16 esztendős volt, amikor 2011 őszén megismerhette az ország az X-Faktorban. A tinédzser lánynak sikerült az élő showba is bekerülnie, Nagy Feró mentoráltja igazi kis energiabomba volt a színpadon, nem is csoda, hogy ünnepelt tinisztárrá nőtte ki magát akkoriban. A tehetségkutató alatt a szerelem is rátalált versenytársa, Baricz Gergő személyében. A sors fintora, hogy végül a nyolcadik élő showban kettőjüknek kellett párbajoznia, végül a tüsi hajú énekesnőnek kellett búcsúznia.

Miután véget ért a verseny, Kováts Vera visszaült az iskolapadba. 2012 májusában mindenkit ledöbbentett a hír, hogy szakítottak Baricz Gergővel. Zenei karrierjét is egyengette, több saját dala is megjelent, ilyen volt a Valahol vár!, a Hív a fényed vagy a Képregény.

Amikor pályaválasztás elé került, óvodapedagógusnak akart tanulni, de végül belefáradt, és a színészet felé kezdett kacsintgatni. 2013-ban a Thália Színházban debütált először a színpadon, a Starfactory című musicalben. Akkoriban eljárt válogatásokra, azonban több szakmabeli próbálta lebeszélni a színészetről, árulta el a Meglepetés magazinnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

📸 @dobaiaty @dobaiaty_photo ❤

Kováts Vera (@k.vera_official) által megosztott bejegyzés,

- A szereplőválogatások alkalmával jó néhány színésznővel találkoztam, és mindannyian óva intettek a pályától, mondván, nagyon nehéz szellemi munka, és eleve olyan hektikus élet ez, hogy ha ők még egyszer dönthetnének, meglehet, mást választanának. Már majdnem ott tartottam, hogy lemondok az álmaimról, és beadom a jelentkezésemet a pszichológia szakra, ami egyébként valóban érdekelt is, amikor egy néma csend után visszajelzést kaptam a Pappa Pia stábjától, hogy enyém a szerep - mesélte a lapnak.

2017-ben jelent meg a Pappa Pia című film, ő alakította Zita karakterét. A filmes lehetőség után úgy érezte, hogy a színészkedés az ő igazi útja, jelentkezett a Pesti Magyar Színiakadémiára, ahova sikeres felvételt nyert. 2018-ban osztályfőnöke, Szente Vajk felkérte, hogy ő alakítsa Nyíregyházán Kovács Vera karakterét a Meseautóban. Ugyanebben az évben feltűnt a Holnap Tali! című ifjúsági sorozatban is, amelyben ő alakította Mirát.

A 24 éves színésznő azt is elárulta, hogyan képzeli el a jövőjét, miután jövőre elvégzi az akadémiát.

- Örülnék, ha tagja lehetnék egy kőszínháznak, és egyáltalán nem fontos, hogy ez Budapest legyen. Sőt! Boldog lennék, ha Nyíregyházán találnék otthonra, mert az ottani társulatot nagyon szeretem, jól érzem köztük magam. Különben sem számít nekem, hogy hol, csak azt csináljam, amit a legjobban szeretek: játszani, játszani, játszani - tette hozzá.

Kováts Vera külsőleg rengeteget változott, rövid haját megnövesztette, bár imádta a régi fazont, úgy érezte, színésznőként fontos, hogy hosszabb tincsekkel rendelkezzen.

Így festenek ma az X-Faktor legnagyobb reménységei

Emlékszel még Krasznai Tündére, Király L. Norbira vagy éppen Csordás Ákosra? Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a tehetségkutató óta.

Ezt is szeretjük