Hihetetlen, hogy ma 70 éves Kovács Kati! Így nézett ki az 1965-ös Ki mit tud?-on
Nézd meg azt a videót, amivel megismerte az énekesnőt az ország.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem leszek a játékszered!, Add már, Uram, az esőt!, Holnaptól nem szeretlek - csak néhány sláger, mely Kovács Kati nevéhez fűződik.

A népszerű hazai énekesnő több mint fél évszázados karrierje alatt rengeteg, mára már igazi retró klasszikussá vált dalt adott a magyar könnyűzenei világnak.

Kovács Kati 70 éves

Mégis különös belegondolni, hogy Kovács Kati ma, október 25-én már a 70. születésnapját ünnepli, hiszen dalai ugyanolyan erővel szólnak a színpadon, mint évtizedekkel ezelőtt. Ráadásul az utóbbi időben kimondottan dögösen öltözik, ami jócskán fiatalít rajta.

Talán sokan már nem is emlékeznek - főleg a fiatalabb korosztályból -, hogy az énekesnő annak idején egy korabeli tehetségkutatóban tűnt fel, és vált egy csapásra népszerűvé.

Persze nem adták olyan könnyen a sikert: először az 1962-es Ki mit tud?-on próbálkozott, mindössze 18 évesen, ám akkor nem jutott el a döntőig.

Három évvel később az édesanyja adta be a jelentkezését ugyanehhez a műsorhoz - több fordulón keresztül versengett, végül ő lett az év hangja.

Rengeteg lemeze jelent meg

Az 1966-os Táncdalfesztivált pedig már fölényesen nyerte a Nem leszek a játékszered! című dallal, melyet négy kategóriában is győztesnek ítéltek.

Ezt követően több zenei tévés megmérettetésen is részt vett, egészen az 1992-es Táncdalfesztiválig, és javarészt ő lett a könnyűzenei kategória legjobbja.

Hallgasd meg Kovács Katit!

Ez volt az egyik dal, amit az 1965-ös Ki mit tud?-on énekelt Kovács Kati.

Azóta rengeteg díjat kapott már az énekesnő, egyebek közt Liszt Ferenc-díjat, Artisjus-életműdíjat, 2014-ben pedig Kossuth-díjjal is kitüntették. Pályafutása során több mint 30 stúdió- és válogatásalbuma jelent meg, emellett közel száz kislemezét is kiadták Magyarországon, illetve több külföldi országban is.

Kovács Kati dögösebb, mint valaha

Nézd meg, milyen üde és fiatalos még mindig a közkedvelt énekesnő!

Fotók: stefan2001.blogspot.hu, MTVA/Lakos Gábor

Ezt is szeretjük