"Nem lehet így az életünkkel játszadozni!" Koltai Róbert megrázó vallomást tett
Koltai Róbert vasárnap este Hajdú Péterrel beszélgetett a Frizbiben.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Frizbi vasárnap esti adásában Hajdú Péter utolsó vendége Koltai Róbert volt. A beszélgetést a 67 éves színész-rendező csak úgy vállalta el, ha azon a sajtó képviselői nem vesznek részt, ennek ellenére a Blikk szerint mégis botrányba fulladt a felvétel.

Koltai ugyanis a családját ért vádak miatt kiborult, az asztalt csapkodta, majd távozni akart, Hajdúnak végül mégis sikerült maradásra bírnia - a drámai pillanatok azonban nem kerültek adásba, mert Koltai megvágatta a készítőkkel a felvételt.

Több milliárd forintról van szó

Mint ismeretes, Koltai Róbert fiát, Koltai Gábort tavaly december elején tartóztatta le a rendőrség adócsalás vádja miatt: a producer az állami támogatásokból offshore cégeken keresztül állítólag több milliárd forintot mosott tisztára.

A megrázó felvételt követően a beszélgetést Hajdú Péter pályafutásának egyik legnehezebb interjújának nevezte, ahol a megtört színész-rendező a könnyeivel küszködve hangot adott mérhetetlen csalódottságának.

Vérlázítónak, törvénytelennek és gyalázatosnak titulálta az immáron közel két hónapja tartó lejáratókampányt, ami nemcsak fia, de az egész családja ellen irányul. Nem lehet így játszadozni az életünkkel, mondta keserűen a műsorvezetőnek.

Nem vallott a fia ellen

Azt sem rejtette véka alá, hogy hihetetlen sötét dolognak tartja, amikor az egyik bulvárlap azt állította, hogy terhelő vallomást tett a fia ellen - erről ugyanis szerinte szó sem volt, és ezt egy hivatalos nyilatkozatban is megerősítette az MTI-n keresztül.

Koltai Róbert őszintén beszélt filmjeinek finanszírozásáról is. Elmondása szerint az olyan neves producerek, mint Andy Vajna vagy Kálomista Gábor mellett az elmúlt évtizedek során mindegyik kormány támogatta rendezéseit, amelyek a mai napig óriási népszerűségnek örvendenek.

Ennek ellenére keserű vallomása szerint az esetek többségében mégis sokkal kevesebb volt a pénz, mint amire szükség lett volna, Koltai pedig nem titkolta el azt sem, hogy az egyik ilyen alkalommal még jelzálogot is felvettek a házukra, hogy ki tudják fizetni az utómunkálatokat.

A Sose halunk meg és az Ámbár tanár úr rendezője nem tartja sportszerűnek, amit vele, a fiával és családjukkal művelnek, és mint mondta, hisz fia ártatlanságában, illetve bízik abban, hogy előbb-utóbb kiderül az igazság.

Hajdú érdeklődésére elárulta, hogy iszonyatosan megviselte ez az egész, de a munkában ez nem akadályozza, mert elmondása szerint a színpadon fájdalomból lehet a legszebben akár még komédiát is csinálni.

Fotó: csiky.hu

Ezt is szeretjük