"Ezt nem kívánom senkinek" Koltai Róbert megrázóan őszintén beszélt a fiáról
Koltai Róbert tegnap este a Fókusznak elmondta, hisz fia ártatlanságában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész országot megdöbbentette, amikor november 29-én otthonában letartóztatta a rendőrség Koltai Róbert producerként dolgozó fiát, P. Koltai Gábort, akit adócsalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítottak meg.

A legendás magyar színész-rendező fia ellen felhozott vádak szerint Koltai Gábor több munkatársával együtt fiktív számlák alapján jutott hozzá jogtalanul filmes cégein keresztül különféle állami támogatásokhoz.

A könnyeivel küszködött

Az elcsalt adó összege óriási, a legfrissebb hírek szerint ugyanis több mint kétmilliárd forintról van szó, az állítólagos számlagyáros cégek tulajdonosai között pedig ott szerepel az édesapja és édesanyja, Pogány Judit neve is.

Koltai Róbert december 15-én a Fókuszban szólalt meg először és utoljára a családja körül kirobbant botrány kapcsán. A Jászai Mari-díjas színművész könnyeivel küszködve, megtörten, ám mégis büszkén és bátran állt a kamerák elé.

Vallomását azzal kezdte, hogy szerinte felháborító, amiért úgy hurcolják meg az előzetes letartóztatásban lévő fiát, hogy a bíróság még nem hozott jogerős ítéletet, a magyar törvények értelmében ugyanis egészen addig a pontig mindenki ártatlan.

Hisznek fiuk ártatlanságában

A megrázó beszélgetésben a Sose halunk meg népszerű főszereplője-rendezője elárulta, hogy feleségével együtt a történtek után is mélyen hisz gyermeke ártatlanságában, akiről annyit lehet tudni, hogy a nehézségek ellenére sem hagyta el magát.

Koltai Gábor produceri munkásságát olyan emlékezetes és sikeres magyar filmek dicsérik, mint a Megy a gőzös, a Világszám vagy a hamarosan elkészülő Magic Boys, aminek jelenleg már csak az utómunkálatai zajlanak.

A világhírű sztárokat is - köztük Michael Madsent és Vinnie Jonest - felvonultató film eredetileg decemberre tervezett hazai premierjét a producer letartóztatása miatt elhalasztották jövőre - Koltai Róbert elmondása szerint azonban a stáb szolidaritása miatt azóta sem hagyta abba a munkát.

Azt sem rejtette véka alá, hogy az előzetes letartóztatás miatt egyáltalán nem tarthatja fiával a kapcsolatot, beszélni pedig szigorúan csak az ügyvédjeiken keresztül tudnak.

A megaláztatás, a fájdalom és a meghurcoltatás ellenére - amiről csak annyit mondott, hogy ezt az ellenségeinek sem kívánná - Koltai Róbert küzdeni fog azért, hogy tisztázza fiát. Jelen pillanatban például azért harcolnak, hogy szabadlábra helyezzék a cégvezetőket, köztük Koltai Gábort is, aki a házi őrizetben legalább dolgozhatna, erre ugyanis most semmi lehetősége sincs.

- Örömszerző ember vagyok én is, és a fiam ezt tanulta tőlünk. Sok-sok embernek nagyon nagy dolog örömet szerezni, szeretetet, humort és vigasztalást adni ebben a nem könnyű világban - mondta az aggódó apa a felkavaró beszélgetés végén.

Fotó: Europress

Ezt is szeretjük