Koltai Róbert ritkán látott húga - A 9 évvel fiatalabb Judit színésznő lett
Koltai Róbert húga, Koltai Judit színésznő lett.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Koltai Róbert művészetpártoló szülők gyermekeként nőtt fel, nem meglepő, hogy vonzotta a színészi pálya. Édesapja a Vasas, a Csepel és a Dunaújváros focicsapatának sportvezetője volt, és rengeteg verset mondott, édesanyja pedig a tánc és az éneklés terén jeleskedett. Azt csak kevesen tudják, hogy a színésznek van egy másfél évvel fiatalabb testvére, Vera és egy kilenc évvel fiatalabb másik húga, Judit, aki szintén színművész lett - a 66 éves Koltai Judit a Holdvilág Kamaraszínház művészeti vezetője, és az egyesület elnöke is. A testvérpár a Spektrum Home kedd esténként jelentkező, Helló, tesó! című műsorában mesélt kapcsolatukról és pályájukról. 

- Anyukám csodálatosan énekelt és táncolt. Táncos volt, statisztált a Vígszínházban is, ahogy a nővére is. Apu csomó verset tudott, versek között nőttünk fel. Én előbb szavaltam József Attilát, minthogy értettem volna, amit mondok - árulta el Koltai Judit D. Tóth Krisztának és D. Tóth Andrásnak. 

Bátyja, Koltai Róbert féltette a húgát, így eleinte nem igazán lelkesedett, hogy testvére is a színészi pályát választja. Koltai Judit ugyanakkor azt is elárulta a műsorban, hogy bátyja nagyon tipródó alkat, szeretetéhes és szeretni való ember, néha úgy érzi, neki kellene óvnia idősebb testvérét.  

- Robi próbált távol tartani tőle, mert féltett. Kicsi voltam, effektíve is. Nemcsak kilenc évvel voltam fiatalabb nála, hanem a saját korosztályomban is három évvel le voltam maradva alkatilag. De apu imádta ezt a helyzetet, ott volt Robi meg az én előadásaimon is. Nagyon büszke volt. 

Bár a színész testvérpár pályája nem nagyon találkozott, volt, hogy egy színházban léptek színpadra, mégpedig Koltai Róbert nagy sikereinek helyszínén, a kaposvári Csiky Gergely Színházban. Koltai Judit 1978 és 1980 között szerződött hivatalosan a somogyi megyeszékhely teátrumához, bátyja pedig 1978-ban vendégként szerepelt ugyanitt a Nebáncsvirág című darabban.

Koltai Judit szerepelt Koltai Róbert 2001-ben bemutatott, Csocsó, avagy éljen május elseje! című vígjátékában, ami gyerekkoruk helyszínén, Dunaújvárosban, az ötvenes évek acélvárosában játszódott: Judit volt az egyik bemondó a tribünön, azt harsogta, hogy "Éljen nagy Sztálin!"

Ezt is szeretjük