Koltai Róbert ritkán látott húga - A 9 évvel fiatalabb Judit színésznő lett
Koltai Róbert húga, Koltai Judit színésznő lett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Koltai Róbert művészetpártoló szülők gyermekeként nőtt fel, nem meglepő, hogy vonzotta a színészi pálya. Édesapja a Vasas, a Csepel és a Dunaújváros focicsapatának sportvezetője volt, és rengeteg verset mondott, édesanyja pedig a tánc és az éneklés terén jeleskedett. Azt csak kevesen tudják, hogy a színésznek van egy másfél évvel fiatalabb testvére, Vera és egy kilenc évvel fiatalabb másik húga, Judit, aki szintén színművész lett - a 66 éves Koltai Judit a Holdvilág Kamaraszínház művészeti vezetője, és az egyesület elnöke is. A testvérpár a Spektrum Home kedd esténként jelentkező, Helló, tesó! című műsorában mesélt kapcsolatukról és pályájukról. 

- Anyukám csodálatosan énekelt és táncolt. Táncos volt, statisztált a Vígszínházban is, ahogy a nővére is. Apu csomó verset tudott, versek között nőttünk fel. Én előbb szavaltam József Attilát, minthogy értettem volna, amit mondok - árulta el Koltai Judit D. Tóth Krisztának és D. Tóth Andrásnak. 

Bátyja, Koltai Róbert féltette a húgát, így eleinte nem igazán lelkesedett, hogy testvére is a színészi pályát választja. Koltai Judit ugyanakkor azt is elárulta a műsorban, hogy bátyja nagyon tipródó alkat, szeretetéhes és szeretni való ember, néha úgy érzi, neki kellene óvnia idősebb testvérét.  

- Robi próbált távol tartani tőle, mert féltett. Kicsi voltam, effektíve is. Nemcsak kilenc évvel voltam fiatalabb nála, hanem a saját korosztályomban is három évvel le voltam maradva alkatilag. De apu imádta ezt a helyzetet, ott volt Robi meg az én előadásaimon is. Nagyon büszke volt. 

Bár a színész testvérpár pályája nem nagyon találkozott, volt, hogy egy színházban léptek színpadra, mégpedig Koltai Róbert nagy sikereinek helyszínén, a kaposvári Csiky Gergely Színházban. Koltai Judit 1978 és 1980 között szerződött hivatalosan a somogyi megyeszékhely teátrumához, bátyja pedig 1978-ban vendégként szerepelt ugyanitt a Nebáncsvirág című darabban.

Koltai Judit szerepelt Koltai Róbert 2001-ben bemutatott, Csocsó, avagy éljen május elseje! című vígjátékában, ami gyerekkoruk helyszínén, Dunaújvárosban, az ötvenes évek acélvárosában játszódott: Judit volt az egyik bemondó a tribünön, azt harsogta, hogy "Éljen nagy Sztálin!"

Ezt is szeretjük