Kóbor János lánya lassan 15 éves: a gyönyörű Léna elárulta, mivel szeretne foglalkozni
Kóbor János lánya, Léna először szólalt meg édesapja elvesztése óta: beszélt arról, hogy viseli a hiányát, és mik a jövőbeli tervei.

kobor-janos-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész országot megrázta, amikor 2021. december 6-án az Omega a közösségi oldalán tudatta, hogy 78 évesen elhunyt Kóbor János, a zenekar frontembere.

A zenész november elején került a SOTE pulmonológiai klinikájára, amely a légúti, tüdődaganatos, tüdőbetegségek kiemelt centrumaként működik, állapotáról a zenész kérésére családja és az együttes sem adott ki semmilyen információt. 

Kóbor János lánya, Léna

Az első házasságában 1976-ben született fia, Kóbor Dániel január elején szólalt meg először, és beszélt édesapja elvesztéséről, mik voltak a hozzá intézett utolsó szavai, és hogy az apja még magához ölelhette lányunokáit, a háromesztendős Hangát és az egyéves Sárit.

Kóbor János 2013. március 15-én Kossuth-díjat kapott.
Kóbor János 2013. március 15-én Kossuth-díjat kapott.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Második feleségétől, Deme Zsókától 2007-ben született lánya, Kóbor Léna először törte meg a csendet édesapja elvesztése óta. A Kiskegyednek azt mondta, élete legnehezebb időszakát éli, de próbálja elfoglalni magát tanulással, különórákkal, felvételire és nyelvvizsgára készüléssel. A barátnői különféle programokat szerveznek, hogy felvidítsák, és természetesen az édesanyja a legnagyobb támasza, akivel sokat beszélgetnek az édesapjáról. Ilyenkor úgy érzi, mintha most is vele lenne.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem kérdés számára, hogy diplomát fog szerezni, ahogy az édesapja és az édesanyja családjában is mindenki, de előtte a gimnáziumot kell elvégeznie. 

- A nővérem, Titanilla, jogász, de ez a pálya nem vonz. És sokat beszélgettünk róla, de tanárként sem tudom elképzelni magam, pedig a Mama családjában mindenki pedagógus. Ő szerette volna, ha folytatom ezt a családi hagyományt, de engem az orvostudomány jobban érdekel. (…) Most úgy érzem, hogy a bátyám, Martin nyomdokaiba lépek, és én is orvos leszek, de ez nem zárja ki a művészi pálya lehetőséget sem a jövőben. 

Deme Zsóka, Kóbor Léna és Kóbor János 2021 januárjában a Tények Plusz című műsorban.
Deme Zsóka, Kóbor Léna és Kóbor János 2021 januárjában a Tények Plusz című műsorban.
Fotó: TV2/Tények Plusz

Kóbor Lénára nagyon büszke volt az édesapja, magával vitte vitorlázni a Balatonra, sok koncertjén jelen volt, de édesanyja komolyzenei előadásokra is elvitte. Kicsi kora óta zongorázik, táncol és énekel is, úgy érzi, a zene mindig is az élete része lesz. Kóbor János azt is megmutatta neki, hogyan kell videókat készíteni. 

- Hosszú órákat, napokat töltöttünk el egy stúdióban, megtanított arra, hogyan kell filmet készíteni, a vágást, animációkat, zenét hozzáadni, speciális effekteket és sok minden mást is. Már készítettem több önálló kisfilmet is.

Ganxsta Zolee lánya, Zoé

A ’80-as évek végén tetovált, kemény rapperként futott be a könnyűzenei életbe, később a humoros oldalát mutatta meg a különböző tévéműsorokban, 2021-ben pedig színészként is kipróbálhatta magát a Keresztanyu című sorozatban. Van még egy szerep, ami életének meghatározó része: édesapa is. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép kamasszá cseperedett Ganxsta Zolee lánya.

Cover-fotó: MTI/Soós Lajos

Ezt is szeretjük