Így néznek ki most a Kisváros sztárjai

Mi történt Hunyadi főtörzzsel, Járai őrnaggyal, a csinos patikusnővel, a mamlasz Mátéval és Végvár többi lakójával az utóbbi években?

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hunyadi főtörzs - Usztics Mátyás

A Hunyadi János történelmi nevét viselő határőrtiszt a Kisváros című sorozat egyik meghatározó karaktere volt. Az örökké viccelődő, ám kemény és határozott főtörzsőrmester egy pillanat alatt a nézők kedvencévé vált, köszönhetően Usztics Mátyás nagyszerű alakításának, aki már korábban, az Angyalbőrben című sorozatban is katonazubbonyt öltött.
A hatvanadik évében járó színész művészi karrierje 1969-ben indult a Nemzeti Színházban. Seneca szerepében nagy sikert aratott az első magyar rockoperában, az 1982-es Sztárcsinálókban.

Usztics Mátyás és Piros Ildikó (Forrás: www.epa.oszk.hu, www.jobbsalgotarjanert.eoldal.hu)

A kemény zenei műfaj amúgy is közel áll hozzá - Csuha Lajossal és Miklós Tiborral együtt a legendás Rock Színház alapító tagjai közé tartozik. Usztics Mátyás nemcsak színpadon és filmekben játszik, hanem rendez és szinkronizál is. Hangját olyan nagyszerű magyar rajzfilmekhez kölcsönözte, mint a Vili, a veréb vagy a Macskafogó 2, de Roger nyúl is általa szólalt meg. A Rádiókabaré hallgatóinak pedig a sipító hangú Teri néniként, Mondom az uramnak, Tibi - beszólásaival vált kedvencévé.

Hédi - Piros Ildikó

A csinos patikusnővel békés foglalkozása dacára számos izgalmas dolog történt a sorozatban. Hol kábítószer-tartalmú gyógyszereket loptak el tőle, hol fegyverkereskedő rabságába esett. Közben azért arra is maradt ideje, hogy meghódítsa Turcsányit, a gazdag szállodást, és hozzámenjen feleségül.

A Hédit megformáló Piros Ildikó ma 62 éves, de mosolya ugyanolyan elbűvölő, mint 1994 és 2001 között, amikor Végvár - a valóságban nem létező kisvárost Szigetvár helyettesítette a történetben - gyógyszertárát vezette. A szőke színésznő 1970-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, azóta a Madách és a Soproni Petőfi Színház örökös tagja. 2000 óta a Magyar Táncművészeti Főiskola színészi játék tanára.

A tévénézők a Kisvároson kívül olyan legendás filmsorozatokból emlékezhetnek rá, mint A fekete város vagy az Abigél. A Jászai- és Déryné-díjjal kitüntetett Érdemes Művész első férje Pintér Tamás kaszkadőr volt, több mint három évtizede pedig a színész-tanár, Huszti Péter felesége. Három felnőtt fiuk és egy fiúunokájuk van.

Zolnay főhadnagy - Lux Ádám

Lux Ádám sok női szívet elvarázsolt a daliás határőr főhadnagy, Zolnay Miklós bőrébe bújva. A fess színész 1964-ben született, így a sorozat indulásakor még szívdöglesztő, ifjú titán volt, akin igencsak jól mutatott az egyenruha.

Lux Ádám és Tóth Auguszta (Forrás: www.luxadam.hu, www.tothauguszta.hu)

A számos vidéki és fővárosi színpadon szereplő művész keresett szinkronhang, olyan világsztárokat szólaltatott meg több alkalommal, mint Mel Gibson vagy John Cusack. A sorozatrajongóknak a Mentalistából, a True Bloodból vagy a Gyilkos elmékből lehet ismerős jellegzetes orgánuma, de a szívtipró telenovellasztárt, Fernando Colungát is ő szinkronizálta az Esmeraldában.

A tévénézők legközelebb idén ősszel láthatják a Zsolnay Vilmos életéről szóló filmben, A föld szeretőjében. A jóképű 44 éves színész boldog családi életet él, felesége, Pócsik Ildikó szinkronrendező egy kisfiúval és egy kislánnyal ajándékozta meg.

Komlósi Mari - Tóth Auguszta

A csinos Komlósi Mari és a délceg Zolnay főhadnagy szerelmének kibontakozását lélegzetvisszafojtva követte nyomon a közönség, míg végül a 86. részben a pár végre kimondta a boldogító igent. Persze a bonyodalmak csak ezután kezdődtek - néhány epizód múlva a menyecskét véletlenül megmérgezte saját anyja, Hédi, majd, alighogy felépült, titokzatos ismeretlenek elrabolták.

A Marit játszó szekszárdi születésű Tóth Auguszta ma 42 éves. Több budapesti és vidéki színházban szerepel, a Chioggiai csetepatéval pedig 2002-ben elnyerte a legjobb női alakításért járó Colombina-díjat. A sorozat befejeztét követően olyan sikerfilmekben láthatta a közönség, mint az Előre! vagy a Valami Amerika. A bájos színésznő négy éve ment feleségül Pácskövi Tiborhoz, és az esküvő napján kereszteltették meg kisfiúkat, Mátét is.

Balogh Máté - Győri Péter

A kezdetben mamlaszként viselkedő zászlós a sorozat folyamán fokozatosan érett férfivá, aki végül egészen a hadnagyi rangig vitte.

Győri Péter és Gellért Éva (Forrás: www.atom.blog.hu, www.contactmodels.hu)

Bár a jó szándékú, ám kissé mulya Máté a lelke mélyén mindig nagyra nőtt kisfiú maradt, az őt apjaként szerető Járai őrnagy oldalán egészen használható munkaerővé vált.Hórihorgas termetével és riadt madárra emlékeztető tekintetével Győri Péter ideális választásnak bizonyult Máté fiam szerepére.

A színész 1963-ban született, karrierjét a József Attila Színházban kezdte, majd a Tháliában folytatta. 2007 óta a Soproni Petőfi Színház gárdáját erősíti. Olyan magyar filmekben játszott, mint a Hajnali háztetők vagy a Buhera mátrix, sőt, a Barátok köztben is felbukkant egy epizódszerep erejéig. Énektudásáról a Mindhalálig Beatles című darab koncertváltozatában, Mikó István oldalán tett több alkalommal tanúbizonyságot.

Éva - Gellért Éva

A sorozatban saját keresztnevén szereplő színésznő a szívdöglesztőnek túlzással sem nevezhető Máté barátnőjét alakította. Jövőjüket azonban sehogy sem tudták megalapozni, így kapcsolatuk zátonyra futott, Évát pedig hamarosan Vera váltotta fel a nyakigláb rendőr életében.

A 38 éves színésznővel többek között a Magyar Színház színpadán találkozhat a közönség. Gellért Éva a legfiatalabb korosztálynak is ismerős lehet, például a Vojtina Bábszínház Ördögmesék című darabjából.

Forgács Andrea - Hegyi Barbara

A különleges hangú színésznő Forgács doktor lányának szerepében lépett színre a sorozatban. Az elbűvölő Andrea több epizódban is rablótámadás áldozatává vált, hol a házából tűntek el nagy értékű festmények, hol a vele sétálgató Somorjai bankigazgató kocsiját lopták el.

Hegyi Barbara és Hollósi Frigyes (Forrás: www.infovilag.hu, www.theatre.hu)

Hegyi Barbara 1966-ban született, édesapja Hegyi Barnabás operatőr. A József Attila Színház és a Vígszínház csillaga napjaink egyik legnépszerűbb magyar színésznője, aki olyan közönségsiker filmekben szerepelt, mint a Magyar vándor vagy a De kik azok a Lumnitzer nővérek? című film.

Buján rekedtes hangjának köszönhetően rengeteg szinkronfelkérést kap. Ő szólaltatja meg Teri Hatcher karakterét, Susan Mayert a Született feleségekben, de a budapesti Nagykörút villamosain is az ő üdítő hangja köszönti az utasokat. A Jászai-díjas művésznő a népszerű zenész, Zorán felesége, együtt nevelik Barbara kislányát, Rozit. A szőke színésznő lelkes állatbarát, az elhagyott kutyák megmentésére indított mozgalom nagykövete.

Járai őrnagy - Hollósi Frigyes

Járai őrnagy, a kulináris élvezetek nagy barátja fokozatosan vált a sorozat főszereplőjévé. A Kisváros kalandjai kezdetben a végvári határőrök és Hunyadi főtörzs tevékenykedése köré csoportosultak, ám egy idő után áthelyeződött a hangsúly, és a mackós termetű, kényelmes tempójú rendőrőrnagy - később alezredes - nyomozásai kerültek a középpontba.

A Járait megformáló Hollósi Frigyes 1941-ben, Weininger Frigyes néven látta meg a napvilágot. Korán meghaltak a szülei, nagynénje nevelte, és saját bevallása szerint igazi proligyerek volt, akit még a színészképzőből is kicsaptak egy fél év után.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ennek ellenére továbbra is vonzotta a színpad. A budapesti Katona József Színház alapító tagja, hét éve pedig a Nemzeti gárdáját erősíti. Számos nagyjátékfilmben is szerepelt, többek között olyan nagyszerű alkotásokban, mint A napfény íze vagy A temetetlen halott, de felbukkant a Tűzvonalban című akciósorozatban is. A Jászai-díjjal és Köztársasági Érdemrenddel kitüntetett Érdemes Művész legutóbb idén, a Mentsük meg az állatkertet! című családi moziban nevettette meg a fiatal korosztályt.

Ezt is szeretjük