"20 évet vártam erre" Keresztes Ildikó őszintén mesélt élete új állomásáról
Interjú
Keresztes Ildikó eddigi legérdekesebb munkájának tartja új albumát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Két feldolgozáslemeze után saját albuma jelent meg Keresztes Ildikónak, jelentette be az énekesnő az X-Faktor élő adásában. 

A Feminának őszinte lelkesedéssel mesélt új lemezéről. Saját bevallása szerint A démon, aki bennem van címet viselő album 12 dala ízig-vérig az övé, hiszen az alkotófolyamat minden mozzanatában benne volt, ezért eddigi legérdekesebb munkájának tartja.

Valóra vált álom

A népszerű énekesnő szerint hangzásvilágában nagyon színes, ugyanakkor egységes nagylemez született, amely megérinti majd az embereket. Alapvetően rockos, amelyet lírai, jazzes és bluesos elemek is áthatnak. Ildikónak régi vágya vált valóra azzal, hogy a dalszövegeket Horváth Attila írta.

- 20 évet vártam erre. Attila szerencsére jól ismer. Mikor elküldte az első verziókat, megdöbbentem. Úristen! Erre vár minden előadó, hogy olyan szövegeket kapjon, amelyeket akár saját maga is írhatott volna - mondta Keresztes Ildikó.

Az album fő zeneszerzője és producere Björn Lodin, aki kilenc dalt jegyez. A 30 lemezzel büszkélkedhető zenei producer, zenész és énekes művésszel az alkotómunkát gyakran veszekedések is tarkították, de az énekesnő szerint csak azért, mert a legjobbat akarta kihozni belőle a maximalista északi.

Felvétel nagy veszekedésekkel

- A svédek híresek a fegyelmezettségükről és az alaposságukról, valamint arról, hogy úgy tudnak slágergyanús dalokat írni, hogy közben a fülbemászó dallamok zeneileg igényesek maradnak. Ezt sikerült A démon, aki bennem van nagylemezemre is átültetnünk - vallotta.

Keresztes Ildikó életében az X-Faktor olyan fontos szerepet játszik, hogy a bónusz tracket egykori mentoráltjaival, Takács Nikolasszal, Király L. Norberttel és Vastag Tamással énekelte fel. Bízik benne, hogy jelenlegiekkel is hamarosan együtt léphet fel.

A démon, aki bennem van címadó dalát élőben először december 26-án, a Syma Karácsonyi Szuperkoncerten hallhatja a közönség.

Fotó: Klinszky Gábor

Ezt is szeretjük