Keresztes Ildikó erre nem büszke a karrierjében - Sokat sírt miatta
Keresztes Ildikó karrierje elején más előadóknak kölcsönözte a hangját.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Keresztes Ildikó napjainkban az egyik legelismertebb magyar énekesnő, számos díjat tudhat magáénak, például Fonogram- és eMeRTon-díja is van. Hatalmas rajongótáborral rendelkezik, folyamatosan jár fellépésekre, emellett több darabban és zenés musicalben is megcsillogtathatta tudását, ilyen volt az 56 csepp vér vagy a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő Álomutazó. 2010 és 2012 között az X-Faktor zsűrijét is erősítette, ami annak is köszönhető, hogy szakmailag is elismerik. Ám nem mindig volt egyszerű a sztár élete, volt idő, amikor szinte alig tudott megélni az éneklésből, a '90-es években pedig a hangját kölcsönözte különféle előadóknak. Ezt a korszakot nagyon nehezen élte meg, erről a Hot! magazinnak vallott.

A '90-es években számos együttesnél volt bevált szokás, hogy a dalaikat nem a csapattagok, hanem egy jobb hanggal rendelkező másik ember énekelte fel. Az 54 éves énekesnő ilyen formában több együttessel működött közre, például a Szerelemdoktor és a Katonadolog című UFO-slágerekben is Keresztes Ildikó hangját hallhatjuk, a videoklipekben szereplő énekesek pedig csak tátognak az ő hangjára. De a 4F Club és az Irigy Hónaljmirigy több dalában is felcsendül a hangja. Így gyakorlatilag a sztár nem is a saját karrierjét építette, hanem más emberekét. Manapság úgy látja, hogy egyáltalán nem érte meg így elindulnia a zenei pályán.

Keresztes Ildikó az UFO és a 4F Club néhány slágeréhez is kölcsönözte a hangját.
Keresztes Ildikó az UFO és a 4F Club néhány slágeréhez is kölcsönözte a hangját.
Fotó: MTI/Zih Zsolt

- Akkor még nem voltam annyira érett személyiség, későn érő típus vagyok. Mindig is a szakmai elismerésre vágytam, a szakma pedig tulajdonképpen az első perctől kezdve leborult a lábaim előtt. De mindig azt hallottam, hogy "Keresztes, elaprózod a tehetségedet!" - emlékezett vissza a lapnak.

Elmondta, hogy nem gazdag családból jött, eleinte pedig nem is tudott az éneklésből megélni, emiatt minden olyan lehetőséget elvállalt, amitől úgy érezte, hogy szakmailag fejlődni tud.

- Inkább énekeltem fillérekért egy ilyen produkcióban, mint hogy takarítsak. Ezek a dalok sem színvonalban, sem stílusban nem olyanok voltak, amiket szívesen vállaltam volna névvel és arccal a színpadon.

Sokat sírtam amiatt, hogy a szakma szeret, de valahogy mégsem sikerül befutnom igazán.

A fordulópont akkor jött el az életében, amikor a tévében látott egy nagykoncertet, ott volt a színpadon az UFO, a 4F Club és az Irigy Hónaljmirigy is.

- Én meg otthon ültem, és hallgattam, ahogy az én hangomra tátogtak, ők sikeresek, nekem meg éppen felkopott az állam. Ott volt egy pont, amikor befejeztem ezt az egészet - tette hozzá.

Úgy látja, hogy ez a rossz tapasztalat is szükséges volt ahhoz, hogy azzá váljon, aki ma. Az énekesnő a legelső debütáló albumát 1999-ben adta ki Nem tudod elvenni a kedvem címmel, ezután kezdett beindulni igazán a karrierje.

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük