Kerényi fél év után megszólalt a zaklatási botrányáról - Most ő tálalt ki
Kerényi Miklós Gábor ma délelőtt közleményt adott ki.

kerenyi-miklos-gabor-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Marton László szexuális zaklatási ügyét követően 2017 novemberének elején Kerényi Miklós Gábor neve volt a következő, melyet maga alá gyűrt a botrány. Miután az ATV Egyenes beszéd című műsorában egy volt színész, Maros Ákos arcát és nevét vállalva megnevezte Kerényit egykori bántalmazójaként, a Budapesti Operettszínház Igazgatósága azonnali hatállyal felmentette Kerót a munkavégzés alól.

A Budapesti Operettszínház egykori igazgatója ma délelőtt közleményt adott ki: fél év után úgy érezte, itt az ideje, hogy elmondja, szerinte miért indult ellene támadás, és miben volt bűnös. 

Kerényi azt állítja közleményében, hogy Kalmár Péter rendező-producer, aki 2001-ben vele szemben indult az Operettszínház igazgatói posztjára kiírt pályázaton, de nem nyert, bosszúból illette Kero állítása szerint hamis vádakkal - ezek miatt jogi lépéseket fog tenni. Lőrinczy Györgyöt, a Budapesti Operettszínház főigazgatóját a barátjának is tekintette, azért hátbatámadásként élte meg, hogy kirúgta, kitiltotta az épületből, és Kero szerint rágalmazás-hadjáratot folytatott ellene. Maros Ákostól, az egykori táncostól, akit hosszú évekkel ezelőtt vállfával elfenekelt, bocsánatot kért a közleményben: "viselkedésem meggondolatlan és méltatlan volt".

Nem vagyok bűntelen. Ember vagyok, és követek el hibákat. De soha senkit nem zaklattam szexuálisan,

soha nem közeledtem hátsó szándékkal nőhöz vagy férfihoz, nem fogdostam illetlenül sem felnőtteket, sem gyerekeket" - hangsúlyozta Kerényi a Facebookon közzétett üzenetben. 

Azt is elismeri, hogy a próbákon gyakran kiabált, másokban félelmet keltően viselkedett, de állítja, ezt csakis a produkció érdekében tette. 

"Vállalom, hogy néha gyűlölnek ezért a színészeim, a csapatom, és hogy egy kívülálló számára szörnyűnek és megalázónak tűnhet a viselkedésem. Tíztől kettőig,

amíg a próba tart, én néha valóban a szörnyeteg Kero vagyok.

De az emberek, akik ismernek, és akik velem dolgoznak, pontosan tudják, hogy a produkció miatt, és ezen keresztül értük vagyok ilyen, és amint vége a próbának, újra a legnormálisabb viszonyban leszünk".

Kerényi Miklós Gábor a közleményben mindenkitől bocsánatot kér, aki úgy érezte, átlépett egy határt.  

"Bocsánatot kérek azoktól, akiknek a viselkedésem sok volt, akik nem értették, nem tudták elviselni azt, ahogyan dolgozom, ahogyan rendezek, ahogyan tanítok. Bocsánatot kérek azoktól, akik úgy érezték, félreérthetően viselkedtem, beszéltem velük, vagy átléptem egy határt.

(…)

Bízom benne, hogy egyszer vége lesz a rémálomnak, bebizonyosodik, hogy hibáim voltak, de bűneim nem, és a nagyközönség is visszafogad".

Ezt is szeretjük