Előkerült fotó! Katus Attila, ahogy csak nagyon kevesen láthatták
Az aerobik-világbajnok Katus Attila ötéves korától fogva aktívan sportol, gyerekkorában focistának készült.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Katus Attila élete már gyerekkora óta a sport körül forog, kitartásának köszönhetően hazánkban egyedülálló sikereket ért el sportaerobik kategóriában: többszörös világ- és Európa-bajnok.

Katus Attila és testvére, Tamás

A sportolót és bátyját, Tamást a Pécsi Sasok formációból ismerhettük meg - hajdani iskolatársukkal, Szentgyörgyi Rómeóval alkotják a győztes triót.

Vidéken nőtt fel

Egyébként a két testvér között alig másfél év a korkülönbség, ezért gyerekkori fotójukon akár ikreknek is nézhetnénk a két csillogó szemű lurkót.

A pécsi születésű Katus Attila a Feminának elárulta, hogy gyönyörű gyerekkora volt, melyhez saját bevallása szerint nagyban hozzájárult, hogy vidéken nőtt fel, és rengeteg időt töltött falun a nagymamájánál.

- Nagyon szeretek Budapesten élni, ugyanakkor örülök, hogy a vidéki életet is megtapasztalhattam, mert úgy gondolom, így könnyebben át tudom érezni más emberek helyzetét, szélesebb a látóköröm, mint ha csak a fővárosban éltem volna - mesélte.

Ötéves kora óta sportol

A sport pedig egészen kicsi korától kezdve központi helyet kapott az életében. Ötéves volt, amikor a szülei beíratták úszásra, játék gyanánt pedig édesapjával és a többi gyerekkel focizott.

Mint mondta, mindig is hajtotta a versenyszellem, sportszerető bátyja is arra inspirálta, hogy a maximumot hozza ki magából. Miután abbahagyta az úszást, fociedzésekre járt, és az volt az álma, hogy híres focista lesz, majd öt év után a kézilabda következett.

Az aerobik világába egy baráti társaság révén csöppent bele a kilencvenes évek elején, ez a mozgásforma pedig azonnal megtetszett neki, amit mellesleg az egyik legintelligensebb sportnak tart.

Fotó: Katus Attila

Ezt is szeretjük