Egy jóval idősebb férfi felesége lett - Karády Katalin 16 évesen már férjnél volt
Karády Katalin egy kétszeresen elvált férfihoz ment feleségül.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Karády Katalin hétgyermekes család legkisebb lányaként indult el a siker útján. Az 1910. december 8-án született színésznő a '40-es évek egyik szexszimbóluma volt, búgó, erotikus hangjával levette a férfiakat a lábukról.

Karády Katalin - akkor még Kanczler Katika - 16 évesen vesztette el édesapját, majd néhány hónappal később, kereskedelmi iskolai tanulmányait megszakítva feleségül ment a nála 30 évvel idősebb, kétszeresen elvált Vargha Rezső adótiszthez - talán így szeretett volna kitörni a szegénységből, vagy csak egy erős férfi oltalmára volt szüksége. A frigynek végül maga a férj vetett véget nem egészen egy év után, Karády Katalin alig töltötte be a 17-et. Akkor még senki, talán még ő maga sem gondolta volna, hogy soha többet nem megy férjhez.

A fiatal leányzónak bőven akadtak udvarlói. Egyed Zoltán fedezte fel színészi tehetségét, beleszeretett Katinkába, és eldöntötte, sztárt farag belőle. Ő találta ki számára a Karády Katalin nevet,  a legjobb színiiskolákba íratta, öltözködni és nyilatkozni tanította, neki köszönheti, hogy a '40-es években sztár lett belőle.

A fiatalok utánozták a stílusát, a férfiak pedig rajongtak érte. Egy Amerikában lévő barátnőjének elmesélte, maga gróf Tisza István gálánsan egyik születésnapjára egy rózsákkal megpakolt Mercedest ajándékozott számára, de egy magas rangú kémelhárítási katonatiszt, Horthy István egyik legbizalmasabb embere, Újszászy István is udvarolt neki, akitől egy házat kapott a művésznő. Az eljegyzést és a háború utáni közös életüket tervezték, azonban a Gestapo letartóztatta a férfit, aki egy fogolycsere lévén Moszkvába került, menyasszonya pedig évekig várt rá hiába, többet nem találkozott vele.

Karády karrierje a második világháború után megtört, az '50-es évek elején nem engedték fellépni, sem színházban, sem filmen nem szerepelhetett, majd barátnőjével Amerikába emigrált, ott érte a halál 1990. február 7-én.

Friss fotón Venczel Vera! Az Egri csillagok Vicuskája most így néz ki

Venczel Vera hosszú idő után jelent meg a nyilvánosság előtt.

Ezt is szeretjük