Betegen utazott Kállay-Saunders András az Eurovíziós Dalfesztiválra
Betegen utazott el Kállay-Saunders András Koppenhágába, az Eurovíziós Dalfesztiválra.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kállay-Saunders András egy macival és gyógyszerekkel a kofferjában indult hétfőn Koppenhágába az Eurovíziós Dalfesztiválra.

A magyar eurovíziós dalt Londonban és Amszterdamban is népszerűsítette volna, de közbejött egy több mint kéthetes lázas betegség, így ez nem valósult meg. Ukrajnában, Beregszászon viszont fellépett, és bár még gyógyszert szed, bizakodó dániai szereplésével kapcsolatban.

Nem szokványos eurovíziós dal

- Nincsenek olyan céljaim, hogy túlszárnyaljam az eddigi legjobb magyar eurovíziós szereplést. Azzal megyek ki, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból a versenyen. Hogy ez mire, hányadik helyre lesz elég, az a nézők kezében van - mondta indulás előtt a reptéren az énekes. 

Az eddigi magyar csúcs Bayer Friderika negyedik helye volt éppen 20 évvel ezelőtt Dublinban.

A Running című számmal Magyarországot képviselő énekes május 6-án az első elődöntőben lép színpadra, a döntőt négy nappal később rendezik. A dal témája komoly, a gyerekek elleni erőszak, egy szomorú, igaz történet, amely Kállay-Saunders egy amerikai barátjával esett meg.

- Nem szokványos eurovíziós dal, de szerintem éppen azért fognak figyelni rá az emberek, mert nem olyan, mint a fősodor. Egyébként is szeretek különbözni az átlagostól, mert egy énekes elvész, ha nem egyéni - árulta el.

Utolsóként áll színpadra

Az első elődöntőben tizenhatodikként lép színpadra. Aznap este énekel több olyan ország előadója, amely az elmúlt években általában jó szerepelt, például Svédország, Oroszország, Azerbajdzsán, Ukrajna és Hollandia képviselője.

- A Dal során is előfordult, hogy utolsóként léptem a színpadra, akkor ez bejött, szerintem ez jó, nekem tetszik. Azzal nem igazán foglalkozom, kikkel vagyok egy elődöntőben, oda kell tenni magam, és kész - véli.

Természetesen már meghallgatta a mezőnyben szereplő dalokat, és azt tapasztalta, hogy nagyon sokféle stílus lesz jelen Koppenhágában. Négy-öt olyan dal van, ami neki igazán tetszik, főleg a norvég Carl Espen Silent Storm című száma.

Kállay-Saunders Andrásnak az utóbbi időben bőven volt dolga: nemcsak az Eurovízióra készült,de mára első stúdióalbuma is nagyjából megjelenésre készen áll. A dalokat a Running dalszerző párosa, vagyis Kállay-Saunders András és Szakos Krisztián jegyzi.

- Megvárjuk az eurovíziós szereplést, annak színeit, hangulatát, és ahhoz képest döntünk a végleges változat mellett. Tavaly nyár óta folyamatosan dolgozunk, nem kell félnünk attól, hogy ne lenne új sláger a tarsolyunkban, de nincs kiadói nyomás mögöttünk. Elképzelhető, hogy a koppenhágai két hét során is jamelgetünk, és születhetnek új számok, szeretnénk tíz nagyon erős dalt rátenni a lemezre - magyarázta Szakos Krisztián, aki tavalyelőtt a bakui Eurovíziós Dalfesztiválon a Compact Discóban vendéggitárosként működött közre.

Fotó: MTVA

Ezt is szeretjük