Ma 74 éves Kállay Bori: a színésznő szépségét a Mokkában is dicsérték

Kállay Bori túl a 70-en ragyog, és tele van energiával. A mai napig a színház az élete.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kállay Bori 1948. május 14-én született Balmazújvárosban. Már kislányként tudta, hogy a színpadi világ vonzza, először a debreceni gyerekszínpadon csillogtathatta meg a tehetségét, majd ifjúsági társulatokban is játszott.

18 esztendős korától szerepel felnőtt előadásokban: 1966-tól 1968-ig a Miskolci Nemzeti Színház darabjaiban játszott, ezután olyan teátrumok foglalkoztatták, mint a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, a József Attila Színház vagy a Budapesti Operettszínház.

Kállay Bori 74 éves lett

A ma 74 éves színésznő nem csak a színpadon, a képernyőn is sugárzó jelenség. Bár ritkán tűnik fel televíziós műsorokban, május elején a Mokkában tiszteletét tette, és beragyogta a stúdiót. Gyerekkori barátjával és kollégájával, Heller Tamással ült be a beszélgetésre, amely során szó esett páratlan szépségéről is.

Kállay Bori 1988-ban Silvia szerepében Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjének próbáján.
Kállay Bori 1988-ban Silvia szerepében Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjének próbáján.
Fotó: MTI/Ilovszky Béla

A két színművészt arról faggatták az adás házigazdái, Orosz Barbara és Pachmann Péter, hogy barátságukból miért nem lett szerelem. Heller Tamás ekkor említette meg, bár Kállay Bori fiatalon gyönyörű színésznő volt, pusztán cinkostársként tekintettek egymásra. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A műsorvezetők egyetértettek abban, nem kell múlt időt használni az érdemes művész külsejét illetően, hiszen most is szenzációsan néz ki. A lendületességéből és fittségéből sem veszített, a mai napig a színház az élete. Négy társulatban játszik összesen hat darabban.

Kállay Bori 2022. május 6-án a Mokka vendégeként.
Kállay Bori 2022. május 6-án a Mokka vendégeként.
Fotó: TV2/Mokka

- Muszáj, hogy cél legyen az ember előtt. Nem lehet, hogy ne legyen jövőkép, mindegy, hány éves vagy, még akkor is, ha tudod, hogy egyszer vége lesz. Egy színész, amíg lábra tud állni, és éles a memóriája, addig biztos, hogy játszani akar - fejtette ki.

A színésznőt az élet minden területén a végtelen optimizmus jellemzi. Ezt a hozzáállást a gyermekkorából hozta magával.

- Amióta az eszemet tudom, minden rosszban kerestem a pici jót, ami benne van. Mert mindenben ott van! És a belső derű átsegít mindenen - ezt már a Story magazinnak mesélte 2021 decemberében.

Koncz Zsuzsa 76 éves lett

Koncz Zsuzsa 1946. március 7-én látta meg a napvilágot a Heves megyében található Pélyben. A 76 esztendős Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művésznőt immár hatvan éve imádja a közönség. Szenzációsan fest a róla készült, friss felvételeken: fitt, fiatalos, és tele van energiával. 

Ezt is szeretjük