Intézetben nevelkedett - Az egyik legismertebb magyar színész lett belőle
Kálid Artúrnak nem volt egyszerű a gyerekkora.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kálid Artúr hazánk egyik legismertebb színésze. A '90-es években a Vígszínház társulatának tagja volt néhány évig, ma viszont szabadúszó, olyan színházakban lép fel, mint például a Budapesti Operettszínház, a Belvárosi Színház. Karakteres hangját szinte mindenki azonnal felismeri, ugyanis rengeteg híres színészt ő szinkronizál. Jamie Foxx, Denzel Washington vagy éppen Will Smith is az ő hangján szólal meg általában, de kölcsönözte a hangját már Vin Dieselnek, Sean Pennek és Sylvester Stallonénak is. A 48 éves színész harmonikus családi életet él, pedig, amikor a világra jött, az élet nem a legjobb lapokat osztotta neki.

Kálid Artúr intézetben nevelkedett 

A népszerű színész korábban több interjúban mesélt szomorú múltjáról, hiszen, miután a világra jött, az édesanyja otthagyta őt a kórházban, ennek ellenére hivatalosan az anya nem mondott le róla, így a színészt nem lehetett örökbe fogadni. Hosszú évekig intézetben nevelkedett, ám Kálid Artúrnak ennek ellenére szerencsésen alakult az élete, ugyanis voltak emberek, akik segítették - erről a Best magazin áprilisi számában mesélt.

Kálid Artúr Don Alfonso szerepében Wolfgang Amadeus Mozart Cosi fan tutte című operájában.
Kálid Artúr Don Alfonso szerepében Wolfgang Amadeus Mozart Cosi fan tutte című operájában.
Fotó: MTI/Kallos Bea

- Annak ellenére, hogy nem voltak vér szerinti rokonaim, nyolcéves koromtól két család is jelen volt az életemben: az egyik az intézetben, ahol laktam, a másik pedig a Szerdi família, akik egész gyerekkoromban támogattak. Az egyik tisztességben felnevelt két gyereket, a másik hármat, és vagy ötven éve együtt vannak a szülők. Ők határozták meg a világról, családról alkotott képemet, úgyhogy nagyon jó példáim vannak - magyarázta a lapnak.

A Winkler családnak kifejezetten sokat köszönhet, hiszen ők sokáig küzdöttek azért, hogy örökbe fogadhassák, emellett támogatták a színészi karrierjében is. Miután betöltötte a 18. életévét, felvette a Winkler családnevet, ezt korábban a delmagyar.hu oldalnak mesélte. A színész később maga is családot alapított, 22 évvel ezelőtt elvette feleségül Murányi Tünde Jászai Mari-díjas színésznőt. Két gyermekük született, Tamás és Rebeka.

- Mindketten művészeti pályát választottak. Tamás 22 éves, már kiskorában gyurmafilmeket gyártott, mindig valamit alkotott, ma pedig a Pesti Magyar Színiakadémiára jár. Rebeka 20, a MOME építőművész szakára vették fel, ami az ő korában nagy ritkaságnak számít. Elképesztő büszke vagyok mindkettőjükre - mesélte a Bestnek.

Ők szinkronizálják kedvenc színészeidet

Kíváncsi vagy, hogy fest Nicole Kidman, Ben Affleck vagy éppen Anne Hathaway magyar hangja? Cikkünkből megtudhatod.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük