Jakupcsek Gabriella válásáról vallott: Máté Gáborral ezért romlott meg a házassága

Jakupcsek Gabriella Boros Lajos műsorában mesélt arról az élethelyzetről, amire ráment a házassága.

jakupcsek-gabriella-máté-gábor-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jakupcsek Gabriellát ma a hazai televíziózás egyik meghatározó alakjaként tartjuk számon. Karrierjét a képernyőn 1990-ben kezdte a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetőjeként és kulturális rovatvezetőjeként. Sokan nem tudják róla, hogy egy ideig nem erre a pályára készült, 1981-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol két esztendőn keresztül tanult.

Ekkoriban ismerkedett meg első férjével, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész-rendező Máté Gáborral. Tíz éven át tartó házasságukból két fiuk született: 1985-ben Bálint, 1988-ban pedig Marcell.

Jakupcsek Gabriella és Máté Gábor házassága ezért romlott meg

Az ATV műsorvezetője Boros Lajos Lali Király CsütörTöke Show című YouTube-műsorában vallott arról az időszakról, ami elindította kapcsolatukat a lejtőn. A szóban forgó élethelyzet a Fedél Nélkül című hajléktalanok által írt, szerkesztett és terjesztett lap kapcsán jött létre, amelynek májusi címlapján Jakupcsek Gabriella látható. A tévést arról kérdezték, tud-e azonosulni azzal a szituációval, amikor valakinek nincs fedél a feje felett.

jakupcsek-gabriella-lali
Fotó: YouTube/Lali Király CsütörTöke Show

- A VIII. kerületben nőttem fel, nem kifejezetten jó körülmények között, egy kispolgári családban. Könyv volt, de szobám nem volt. Sosem volt külön szobám, viszont egy elképesztően kulturált környezetben nőttem fel - mesélte a 2021 májusában közzétett videóban.

Sok év után végre megcsillant az esélye annak, hogy Máté Gáborral saját lakásba költözzenek, ám ekkor hatalmas szerencsétlenség történt velük: ingatlancsalás áldozatai lettek, amelynek következtében minden spórolt pénzüket és a lakásukat is elveszítették.

máté-gábor-jakupcsek-gabriella
Fotó: MTI/Zih Zsolt

- Amikor végre lett volna egy lakásom, akkor Máté Gáborral belekeveredtünk egy panamába, ez volt a tanácsi lakások átjátszásának korszaka. Igazi vesztesek voltunk, átvágtak minket, kilakoltattak, tulajdonképpen ráment a házasságunk. Az, hogy valamim az egyik pillanatban van, a másik pillanatban nincs, az engem mindig megérint.

Jakupcsek Gabriella lánya

Jakupcsek Gabriella két fia már felnőtt, egyikük egy unokával is megajándékozta. A műsorvezető húsz évvel kisebbik fia születése után, 2008-ban hozta világra második házasságában a lányát. Emma szép kamasz lány lett, ha akarnák, sem tagadhatnák le egymást édesanyjával, annyira hasonlítanak.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük