Istenes Bence családjának szörnyű dolgokat kívántak - Sunyi módon gyalázkodnak a netes bántalmazók
Istenes Bence az online bántalmazás, a cyberbullying elleni kampány kiemelt arca.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Istenes Bence tévés karrierje 2008-ban a VIVA TV-nél kezdődött, de akkor indult be igazán, amikor a Cool TV-hez, majd az RTL Klubhoz igazolt. A ValóVilág és az X-Faktor háttérműsorai, a NekedValó és az After X után az alap show-műsorok házigazdája lett, ezeket követően pedig a csatorna vezetése rábízta a Hagyjál főzni!, a Survivor, a Szenzációs Négyes és legutóbb az Álarcos énekes műsorvezetését is. 

Több mint tíz éve rivaldafényben él, és megszokta, hogy az ismertséggel kellemetlenségek is járnak, de egy-egy komment gonoszsága még néha őt is megdöbbenti. Szerinte felnőttként és ismert emberként is nehéz feldolgozni a támadásokat, azt pedig elképzelni is borzasztó, hogy az online bántalmazás milyen károkat okozhat a védtelen gyerekek életében. Sok levelet kap ezzel kapcsolatban, ezért is vállalta, hogy a #nemvagyegyedül cyberbullying elleni kampányának kiemelt arca lesz. 

Istenes Bence az online bántalmazás ellen küzd

- Idén karácsonykor kaptam egy levelet, amelyben egy fiú azt írta nekem, hogy számára a legnagyobb karácsonyi ajándék az lenne, ha készítenék egy videót, mert bántják a neten. Ez megtörtént, de azóta is sokszor eszembe jutott, és miatta is döntöttem úgy, hogy részt veszek ebben a kampányban, hogy felhívjam rá a figyelmet: nincs egyedül! - mesélte a 33 éves tévés.

istenes-bence
Fotó: UNICEF

Még az alpári véleményekkel sincs baja addig, amíg azok nem sértenek, gyaláznak másokat. 

- Sajnos én is szembesültem már olyan kommentekkel, amelyek nagyon felkavartak. Vajon milyen indulatok vezérlik azt az embert, aki a szeretteimnek kíván elmondhatatlanul szörnyű dolgokat csak azért, mert nem szimpatizál velem? Ha engem felzaklattak ezek a támadások, mit élhet át egy gyerek? Olyan fontos kérdés ez, amiről beszélnünk kell. Különösen zavar, hogy a bántalmazók valójában gyávák, gyakran álprofilok mögé bújva, sunyi módon gyalázkodnak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az UNICEF felmérése szerint a magyar 10-18 éves gyerekek 88%-a rendelkezik profillal a közösségi médiában, és 20%-uk már volt online bántalmazás áldozata. Istenes Bence már eddig is sok levelet kapott, amelyekben fiatalok kérnek tőle segítséget netes bántalmazás, zaklatás ellen. Ő azonban nem szakember.

A cyberbullying komoly dolog, gyerekek bántalmazásához és akár halálához is vezethet, mindenképpen érdemes szakemberrel beszélni. 

Istenes Bence kisgyermekes apaként reméli, hogy mire a fiai bekerülnek a közösségi térbe, már nem lesz jelen az online erőszak ilyen mértékben. A zaklatás már akkor is létezett, amikor ő volt kamasz, de az online bántalmazás még nem létezett. 

- Azóta kifordult a világ a négy sarkából, és nagyon nem jó az irány. Elborzadva nézem, hogy olyan videók kerülhetnek fel a netre, amelyekben gyerekek gyerekeket bántanak, szinte fizikai fájdalmat érzek, ha ilyet látok. Félelmetes világban élünk. 

- Az én fiaim ugyan még kicsik, ám nagyon remélem, hogy mire őket érinthetné a probléma, addigra - ha foglalkozunk a kérdéssel - valamivel jobbá tehetjük a világot, és bízom benne, hogy az erőszakot a lehető legjobban sikerül kiszorítanunk a gyerekek életéből.

A #nemvagyegyedül kampányt az UNICEF Magyarország és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány indította útjára a Generali támogatásával. A 116 111-es telefonszámon ingyenesen és anonim módon kérhetnek segítséget azok a gyerekek, akiket online vagy offline bántalmazás ért. 

Istenes Bence és Csobot Adél otthona

A sztárpár két kisfiával, Nátánnal és Ádinnal Münchenben él, két kilométerre egy kis falutól, az erdő szélén. Igazi mesebeli környezet veszi őket körül, mezők és egy hatalmas rét is elterül a szomszédságukban. Van, hogy még őzek és nyulak is besétálnak a kertjükbe. 

Ezt is szeretjük