Huawei MateBook: egy géppark az egész családnak (x)

A Máté család életén keresztül könnyen egyértelművé válik, mekkora változást hoz az, ha a sokfelől összeollózott gépek és kiegészítők helyett egyetlen, jól kiválasztott márkára bízzuk magunkat.

2100x1400 (3)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Profi grafikusként dolgozó anyuka, sokat utazó üzletember apuka és tanuló, játszó, filmőrült gyerekek: korábban nem volt könnyű egy ilyen családot úgy ellátni számítógépekkel és kiegészítőkkel, hogy mindenki maradéktalanul elégedett legyen a saját eszközével, de esetenként együttműködésre, adatcserére is rá lehessen bírni a gépeket.

Aztán amikor a meglévő laptopjaik lassan elöregedtek, úgy döntöttek, egységesítenek: a Huawei MateBook laptopjai közül választottak maguknak megfelelő modelleket, és a kiegészítőket is ettől a gyártótól rendelték meg - azóta teljesen más szinten működik a digitális életük.

Ahol a munka mellett a szórakozás is komoly

Máté Bogi, a grafikai és videós feladatokkal foglalkozó anyuka a Huawei MateBook X Pro modellt választotta, amely már külső megjelenésével is elcsábította a szépre fogékony felhasználót. Az ezüstszürke és smaragdzöld fémházas változatok között nehéz volt választania, de a döntésben segítette az, hogy hardveres tudásban és képességekben nincs közöttük különbség: az erős "motor" mellé 3K felbontású, csodálatosan színgazdag érintőkijelző  társul, amelyen minden kreativitását kiélheti.

840x560 2 (2)

Máté Balázs megbeszélésről megbeszélésre utazik, ezért egy kompaktabb gépet keresett, amely kis méretével a folyamatos ki- és bepakolás barátja, de ettől még a kicsi a bors, de erős elv mentén képes a legkomolyabb üzleti szoftverek kezelésére, videós kommunikációra és útközbeni szórakoztatásra is. Már a MateBook D14 is meggyőzte, de végül a MateBook 13-at választotta, amelynek kijelzője mindössze 13 hüvelykes, de az IPS panel a full HD-nél is nagyobb, 1440p felbontású, ezáltal az otthontól távol is mozis szintű szórakoztatóközpont áll rendelkezésére.

Máté Bálint és Máté Barbi a tanuláshoz korábban olyan laptopokat kaptak, amelyek sajnos sok mindenre nem voltak alkalmasak, mivel náluk a költségvetés nem engedett meg erősebb gépeket. Most szerencsére a MateBook D15 modellekkel elérhető áron is olyan modellekhez jutottak, amely gyors és erős nemcsak az iskolai feladatokhoz és a távoktatás közbeni kommunikációhoz, de a szórakozáshoz is.

Mindenki egyért...

Annak, hogy a család laptopjai mellett egyéb eszközei is egy (termék)családból kerültek ki, több előnyét is látják. A gyerekek által játékra és közösségi oldalakra használt MatePad tabletet néha Bogi is kölcsönkéri akkor, ha egy nehezebben áttekinthető grafikai vagy videós feladatba kezd, ilyenkor ugyanis a táblagép pár kattintással a laptop második monitorává változik: munka közben ide költözhetnek a grafikus szoftver kezelőpaneljei, a MateBook saját, 3K-s kijelzője tisztán a szerkesztett képnek marad fenn.

840x560 3 (5)

Ugyanígy nagyon hasznos, hogy amikor Balázs hazaér egy utazásáról, az ott készített videókat és képeket nem kell hosszan konfigurálgatva, valamilyen bonyolult módszerrel megosztania a többiekkel, egyszerűen csak a laptopok érintőpaneljéhez helyezi Huawei mobilját, annak kijelzője pedig azonnal megjelenik a MateBook képernyőjén, és a fájlokat egyszerűen, "fogd és vidd" módszerrel lehet átmásolni, mintha csak egyazon gép mappái között húznánk át őket.

A gyerekek alapvetően az érintőpaddal használják a laptopjaikat, ám amikor valamilyen gondosabb irányításra van szükség egy feladathoz, csak magukhoz húzzák a Huawei Bluetooth egeret, amely egyszerre kapcsolódik mindkettejük gépéhez. Egy mozdulattal átveszik felette az irányítást, és máris dolgozhatnak tovább. Ha pedig este nagyobb felületen néznék kedvenc sorozatukat, laptopjukat könnyedén "fellövik" egy nagy képernyős Huawei monitorra.

840x560 1 (1)

Az ilyen egyszerű, de nagyon hasznos funkciók használata közben pedig már csak nevetve és legyintve emlékeznek azokra az időkre, amikor a sokféle gyártótól származó tucatnyi eszköz szinkronizálásával és közös működésével kellett bajlódniuk. Bálint és Barbi csak úgy fogalmaznak: az olyan volt, mint a kőkorban élni, amiből a Huawei eszközökkel egyből az űrkorszakba ugrottak.

(Képek forrása: Huawei)

Ezt is szeretjük