HUAWEI MateBook X Pro – stílusosan én (x)
A digitális technológia fejlődésének köszönhetően a világ is kinyílt. Az otthon és a munkahely néha már egy térben keresendő, ám előfordul az is, hogy épp úton vagyunk, amikor dolgozunk vagy a szokásos monotonitás helyett a kedvenc kávézónkban szeretnénk elvégezni a feladatainkat. Ebben már szinte semmi nem akadályoz minket, ám ahhoz, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet, szükségünk van egy olyan számítógépre, amely nem korlátokat, hanem lehetőségeket jelent. A HUAWEI MateBook X Pro pontosan ilyen gép.

DSC1956
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Napjainkban a munka és a magánélet egyensúlyának középpontjában kétségkívül a számítógépünk helyezkedik el. Hétköznapi feladatainkoz, terveink megvalósításához és már egyre gyakrabban a megbeszéléseinkhez is nélkülözhetetlen elem a számítógép, de ugyanez igaz a magánéletünkre is. 

HUAWEI MateBook X Pro

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a számítógépek életünk részévé váltak, így az sem csoda, hogy a mi igényeink is sokat változtak, hiszen a munka mellett a szórakozásra, a kommunikációra, a játékra és egyéb feladatok elvégzésére is alkalmasnak kell lennie egy modern gépnek.

DSC1945

Ebből kifolyólag manapság egy laptopnak a jó teljesítmény mellett kényelmesnek, könnyűnek kell lennie, hiszen mi magunk is folyton mozgásban, úton vagyunk; a városi létnek és a digitalizáció elterjedésének köszönhetően gyakran előfordul, hogy a számítógépünket a tömegközlekedésen, egy hosszabb vonatúton, a kedvenc kávézónkban vagy éppen egy parkban használjuk. És ha már nyilvánosan is előkerülnek szeretett gépeink, az sem utolsó szempont, hogy mutatósak, stílusosak legyenek, hiszen a modern korban eszközeink is minket reprezentálnak.

Joggal merül fel a kérdés, hogy létezik-e egyaltalán olyan laptop a piacon, amely teljesítményében, kényelmében és küllemében egyaránt képes megfelelni a legmagasabb elvárásoknak? A válaszunk az, hogy igen. A HUAWEI MateBook X Pro-val ugyanis olyat alkottak a sencseni mérnökök, ami úgy képes stílusos és modern lenni, hogy közben a csúcsteljesítményt sem kellett feláldozni. Nézzük is meg, milyen a MateBook X Pro!

A külső megfog

A HUAWEI MateBook X Pro 2022-es változata elődjeihez hasonlóan folytatja a kiemelkedő minőségű alapanyagok használatát, amely egy vékony, kényelmes és könnyű, mindössze 1,26 kilogrammos kialakítású laptopban ölt testet. A kellemesen lágy tapintású magnéziumborítású ház a prémium változatban bőrkímélő tintakék (Ink Blue) borításban, már a csomag kibontásakor, a géppel való első találkozás során világossá válik, hogy egy igazán különleges géppel van dolgunk. A magnéziumborítás az ujjlenyomatok ellen is tökéletes, ám igazi ereje és érdekessége éppen abban rejlik, hogy tapintása valóban kellemes, élményszerű, hiszen nem a szokványos elektronikai eszközök hidegjét tapasztaljuk, hanem egyfajta kellemes, puha melegséget. 

Ritka az, amikor egy laptop már felnyitása előtt képes érzéseket kiváltani belőlünk, de a MateBook X Pro képes erre. Tüzetesebben megvizsgálva a gépet, láthatjuk, hogy a HUAWEI mérnökei egy olyan laptopot készítettek, amely már a küllemével is azt a prémium hatást kelti, amit kevesen tudnak a piacon: a HUAWEI MateBook X Pro úgy képes egyszerre letisztult, stílusos és elegáns lenni, hogy közben nélkülözi a ridegség minden formáját. 

A kezdeti élmény pedig fokozódik, amikor felnyitjuk a képernyőt: a szupervékony káváknak köszönhetően 92 és fél százalékos kijelző-test-arányt értek el a mérnökök. Az Infinite FullView Display valóban a végtelenség érzetét kelti: az óriási, 3120 x 2080-as kijelzőn csodásan pompáznak a színek, ami a grafikai munkát végzők számára lehet igazán csábító tulajdonság, de a szórakozás tekintetében is komoly erőt képvisel a tűéles és színhű képi világ, legyen szó filmekről vagy játékokról. A 90 hz-es frissítési frekvenciának köszönhetően pedig szemünk sem fárad annyira. A gép ráadásul TÜV Rheinland Szemvédelem Tanúsítvány 3.0-val, valamint tükröződésmentes bevonattal is rendelkeznek, amellyel még komfortosabb a nézési élmény.

DSC1949

Kár lenne azonban, ha megállnánk a látványnál: a HUAWEI MateBook X Pro másfél milliméteres billentyűútja igazi kuriózumnak számít a hordozható számítógépek világában. Ez elsősorban azok számára jelent majd igazi élményt, akik sokat írnak; a másfél milliméteres billentyűútnak köszönhetően nagyobb a kontroll- és a komfortérzet, használatával pedig a drága és kényelmi szempontból sem túl ideális csatlakoztatható billentyűzetünknek is búcsút mondhatunk. A kényelmi funkciók pedig nem állnak meg itt: beállíthatjuk, hogy arcfelismeréssel aktiváljuk a gépet, de arra is lehetőségünk van, hogy ugyanezt az ujjlenyomatunk segítségével tegyük meg.  

A belső megtart 

Az impozáns külső azonban mit sem ér, ha a belső értékek elmaradnak a látványtól. A HUAWEI MateBook X Pro belső tulajdonságait tekintve is csúcskategóriás gép, köszönhetően a benne duruzsoló 12. generációs Intel Core processzornak, ami kellő meghajtást biztosít a legizzasztóbb feladatok elvégzéséhez, de jó alapot biztosít ahhoz is, hogy komolyabb játékokat is élvezzünk rajta, mindezt hosszú üzemidő mellett. 

Az óriási teljesítmény a HUAWEI MateBook X Pro -nál nem jár zajjal, köszönhetően a kettős Shark Fin Ventilátor Hűtőrendszernek, amely nagy sűrűségű ventilátorlapokkal biztosít kellő légáramlást a hatékony hűtéshez, miközben képes alacsonyan tartani a zajszintet is. 

És ha már a hangnál tartunk: A MateBook X Pro-ban 6 hangszóró és 4 mikrofon kapott helyet. A két szett mély és két szett magas sugárzó a képi világ gazdagságához illő hangzásvilágot épít a HUAWEI SOUND segítségével, aminek köszönhetően a különböző zenék és filmek minden apró részletét hallhatjuk. 

Az okos az új szexi

A stílusos küllem és a bivalyerős belső tulajdonságok mellett a HUAWEI MateBook X Pro olyan okos megoldásokat is használ, amelyek tovább növelik a határtalanság érzetét. A HUAWEI Free Touch technológia segítségével a számítógép vezérlését kényelmesen, a megnagyobbított touchpadon keresztül, különböző koppintások segítségével is végezhetjük, 8 ilyen gesztus áll rendelkezésre.

A HUAWEI MateBook X Pro -t azonban úgy is vezérelhetjük, hogy hozzá sem érünk: az AI Touch-Free technológia lehetővé teszi, hogy videóinkat, prezentációnkat vagy éppen zenéinket pusztán kezünk mozgatásával indítsuk el vagy éppen állítsuk le. 

A határtalanság érzete pedig nem csupán abban keresendő, hogy a HUAWEI MateBook X Pro segítségével bárhol és bármikor használhatjuk a számítógépünket. A MateBook X Pro Super Device funkció lehetővé teszi, hogy egyéb okoseszközeinket is összehangoljuk, így a HUAWEI ökoszisztémába tartozó eszközök közti együttműködést is új szintre emelhetjük. Ennek kezelése ráadásul rendkívül egyszerű, hiszen a vezérlőpulton csupán össze kell húznunk a különböző készülékeket és már létre is jön a kapcsolat!

DSC1956

Ennek és a rendkívül finoman cizellált mesterséges intelligenciával támogatott keresésnek köszönhetően immár pillanatok alatt megtalálhatunk bármilyen fájlt vagy dokumentumot, függetlenül attól, hogy az a gépünkön vagy a telefonunkon található. A HUAWEI Okos Konferencia és az AI Kamera és az AI Sound pedig a manapság egyre gyakoribb online meetingek világát képes magasabb szintre emelni. Nem számít, hogy nyílt téren, szabadban vagy éppen az irodánkban csatlakozunk, mindig optimális képi és hangminőségben beszélhetjük meg a legfontosabb dolgokat. 

Egy laptop, amely szabaddá tesz

A HUAWEI MateBook X Pro mind funkcionalitásában, mind küllemében, mind pedig extra megoldásaiban magas szintet képvisel, mégis az összhatás az, ami miatt úgy érezhetjük, hogy a gép használatával mi magunk is közelebb kerülünk a világhoz. Ez pedig egy olyan élmény, amelyet kevés elektronikai eszközről mondhatunk el. Legyen szó munkáról, szórakozásról vagy éppen kommunikációról, a HUAWEI MateBook X Pro a maximumot hozza mindenféle erőlködés vagy kellemetlenség nélkül, stílusosan és elegánsan.  

(Képek forrása: Huawei.)

Ezt is szeretjük