Ha nem vigyázol, nagy baj lehet ebből: fura, hogy pont ők hívják fel rá a figyelmet

Berki Krisztián, Szalai Ádám, és sok más híresség is beállt a sorba! (x)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világon egyre többek életébe szökik be jó barátként a mobiltelefon, amely hamar elengedhetetlen társa lesz az embernek, szó szerint: ki-ki a zsebébe bújtatva sétál vele a városban, néha kézben fogva róják együtt az utcákat.

Ott van veled a buszon, a villamoson, és ott van, amikor bevásárolsz. Reggelente ő ébreszt, és mielőtt lefekszel, vele búcsúztatod a napot - ez szinte már egy igazi kapcsolat! Egy kampány, ahol csak egy megosztásoddal 500 forintot adományoznak helyetted a gyerekeknek.

Légy jelen!

Hiába a Huawei a leggyorsabban növekvő mobiltelefon-gyártó - 2015-ben 100 millió eszközt adtak el világszerte -, a cég munkatársai is arra biztatnak mindenkit, hogy karácsonykor tegye kicsit félre a telefonját, és helyette töltsön több időt a szeretteivel.

A BePresent - Légy jelen! - kampány keretében a Huawei arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy bár a mobil- és okostelefonok a mindennapi élet extrém módon fontos részévé váltak, karácsonykor mégis mindenkinek a családjára, a szeretteire kellene minél több figyelmet fordítania.

A mobilod megvár, a pillanat nem

Képzelj el egy kisfiút, aki még hisz az ünnepekben: várja a Mikulást, a Jézuskát, a közös karácsonyi vacsorát. Várja, hogy megszólaljon a karácsonyi csengettyű, ami jelzi, hogy az ajándékok megérkeztek a fa alá, és hogy ezeket hatalmas eufória és kíváncsiság vegyes érzésével bontsa ki, együtt a testvéreivel, a szüleivel, a családjával.

Ehelyett azonban körbemegy a házban, keresi a családja társaságát, de mindenki a saját virtuális világába mélyedve gubbaszt egy-egy szobában, és még csak észre sem veszi őt: a kisfiút, akit belülről még megbizserget az ünnep varázsa.

Ezt a helyzetet veszi reflektorfény alá a Huawei BePresent kampányhoz forgatott reklámfilmje - nem szabad elszalasztani a pillanatot. Lépj ki a telefonod virtuális világából, amikor a szeretteiddel vagy, hiszen talán észre sem veszed, de a gyerekekben egy világ dőlhet össze, amikor másra sem vágynak, mint a családjuk figyelmére, és azt nem kapják meg.

Hírességek a kampány mögött

Nem egyszerűen egy nagynevű vállalat hírveréséről van szó: a Huawei átfogó kampányt indított november 22-én, amely azóta 26 országban van jelen. Magyarországon olyan hazai hírességek állnak a kampány mellett, mint Debreczeni Zita és Rizsavi Tamás fotográfusok, Szalai Ádám futballista, Berki Krisztián tornász, valamint olyan neves bloggerek, mint Fifty Pairs of Shoes, Viszkok Fruzsina és Chloe from the Woods.

A kampány lényege, hogy a felhasználók segítségével terjessze a #BePresent, azaz Légy jelen! eszmét, ezért arra biztat minden felhasználót, hogy hagyjon kommentet a Huawei Facebook-oldalán, amiben tulajdonképpen tesznek egy megnyilatkozást #Bepresent és #Huawei hashtag jelöléssel együtt, miszerint idén karácsonykor jelen lesznek a pillanatban - a posztba ezt írd, hogy nőjjön az adomány: Fogadom, hogy idén megélem a karácsonyi pillanatot! #BePresent #Huawei.

És itt jön a csavar!

A Huawei minden egyes ilyen megosztásért 500 forintot adományoz az együttműködő jótékonysági szervezetnek, amelyik magyar vonatkozásban a Pető Intézet! A felhasználóknak a felsorolt, együttműködő magyar hírességek oldalán is van lehetőségük hozzászólást írni, tulajdonképpen bármely poszt alá - a lényeg a #BePresent és #Huawei megjelölések.

A pénzt a Pető Intézet kapja, azt a Budapesti Műszaki Egyetemmel együttműködve egy új, mozgássérült gyerekeket segítő, fejlesztő berendezés prototípusának létrehozására fordítják.

Spórolj időt telefonnal

Ha új telefon vásárlásán töröd a fejed, vagy megajándékoznál vele valakit karácsonykor, válaszd az új, Kék Huawei P9 telefont, gyorstöltővel, amelynek legnagyobb előnye, hogy egy 30 perces töltéssel akár 10 órás beszélgetést is kibír az akkumulátora.

És ez még nem minden, hiszen olyan vadonatúj technológiákkal van ellátva, mint az ujjlenyomat-olvasó vagy a duál lencsék, amelyek a tökéletes fotók megkomponálásában segítenek. Kattints ide, és olvasd el a részletes információkat!

Ezt is szeretjük