Felismered? Íme, Holl Nándor, Joey Tribbiani magyar hangja
Holl Nándor manapság leginkább szinkronizálásai révén ismert, ő a House Foreman-jának hangja is.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán kevesen hitték volna a kilencvenes évek közepén, hogy a hat New York-i fiatal életéről szóló Jóbarátok akkora népszerűségre tesz szert, hogy tíz évadon keresztül forgatják majd.

Természetesen Magyarországon is hatalmas rajongótábora van a szellemes párbeszédekkel tarkított sorozatnak, ami részben a remekül eltalált szinkronhangoknak is köszönheti sikerét.

A magyar Joey

Galambos Péter sokaknak örökké Ross marad, és valószínűleg Holl Nándor sem szabadul meg soha attól, hogy az emberek többsége Joey Tribbianival azonosítsa.

No, nem mintha a 47 éves színész bánná, hogy a Matt LeBlanc által játszott, nem túl agyafúrt szívtipró ugrik be mindazoknak, akik meghallják a hangját.

Mint a Magyarszinkron.hu-nak adott interjújában elmesélte, valójában örül, hogy egy ilyen sikersorozat szinkronizálásában vehetett részt, ráadásul remek kollégákkal dolgozhatott együtt annak idején.

Szereti a munkáját

Ha éppen tévézni van kedve, meglepő módon ugyanúgy tudja élvezni az epizódokat, mint egy átlagos néző, mert rögtön elragadja a széria fergeteges hangulata, és eszébe sem jut, hogy ő is közreműködött benne.

Holl Nándor egyébként a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház stúdiósaként kezdte a nyolcvanas években, akkoriban több darabban is fellépett. Később a budapesti Arany János Színházhoz – a későbbi Új Színházhoz – szegődött, de manapság szinte kizárólag a szinkronizálásból él.

Bár a Jóbarátoknak már vége, jelenleg is részese több ismert sorozatnak: a Dr. House-ban például általa magyarosodik Omar Epps karaktere, dr. Foreman.

De a Csillagkapu Daniel Jacksona vagy a Született feleségek Harvey-ja szintén Holl Nándor hangján szólal meg.

Ezt is szeretjük