Hofi Géza egy téves telefonhívásnak köszönhette nagy szerelmét
Hofi Géza így ismerte meg második feleségét, Ildikót.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagy nevettető, Hofi Géza egész életében csupán két nőt szeretett. Első feleségét, Vnoucek Margitot, azaz Gittát egy tánciskolában ismerte meg, akit a szülői tiltás ellenére 23 évesen, 1959-ben vezetett oltár elé. Házasságuk az asszony haláláig, 36 évig tartott. Második felesége Kövér Ildikó volt, aki a Nők Lapjában mesélt arról, hogyan sikerült jövendőbeli férjének egy este alatt magába bolondítania a férjes asszonyt.

A komikus a 20 évvel fiatalabb Ildikót 2000-ben vette el, öt évvel azután, hogy Vnoucek Margit elhunyt. Az asszony a mai napig szeretettel emlékezik 2002-ben elhunyt uráról, és olyan élénken él benne az első randevú, mintha csak tegnap történt volna.

- Bármilyen nevetségesen hangzik, egy téves kapcsolásnak köszönhetjük egymást. Éppen a húsvéti nagytakarítással foglalatoskodtam - a férjem külföldön, a kicsi lányom a szomszédban játszik a barátaimnál - amikor "a Hofi" véletlenül felhív, hogy "Géza vagyok, Gipsz Jakabot keresem" - azt hittem, elájulok.

- Lelkendeztem, hogy ő apám örök kedvence, majd elmeséltem, én még soha nem láttam őt színpadon. Géza ennek hatására udvariasan meghív az esti előadására. Mikor meglátott, annyit mondott: ön nemcsak kedves, de gyönyörű is! Vörösborral kínált, megfogta a kezemet, úgy vezetett a nézőtér felé. Én már azon az estén örökre beleszerettem Gézába - emlékezett vissza első találkozásukra az asszony, aki az előadás végén a telefonszámát is megadta a művész úrnak. Válása után összeházasodtak, és a humorista haláláig szeretetben nevelték az asszony lányát, Letíciát.

Fotók: hofi.hu

Ő volt Hofi Géza utolsó nagy szerelme

Hofi Géza 80 évvel ezelőtt született, képes összeállításunkban a nagy nevettetőre emlékezünk.

Ezt is szeretjük