Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)
A legújabb belvárosi hely, ahová egész héten elvonulhatsz egy koktélra, és lazíthatunk egy urbán dzsungel árnyékában. HÉTKERT. Nyitás: 08.02-03.

7kert cover 2100x1400
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ismered azt az érzést, amikor egész nap a belvárosi betondzsungel vesz körül, mindenki hangos és zsúfolt, és csak úgy megpihennél valahol, ahol megihatsz egy hideg italt, és kicsit kikapcsolsz?

Pár koccintás után megéhezel, és vágysz valami megszokottra, de mégis újra. Nemzetközi ízekre lokális köntösben. Beszélgettünk a 7. kerület új kertjének egyik tulajdonosával, Csokay Gergővel és a gasztronómiai vonal felelősével Liptay Dáviddal.

Mi is pontosan a HÉTKERT?

Csokay Gergő: Majdnem 10 éve már, hogy a 4BRO csapatunkkal megnyitottuk az Ötkertet és azóta keresünk egy olyan helyszínt, ami méltó testvére lehet már teljesen más köntösben, másik kerületben. Picit mindannyian megöregedtünk, más cél lebeg már előttünk - akkoriban még a bulizás volt a fő szempont, ma már inkább egy élettér megvalósításán dolgoztunk, ahol eszünk, iszunk, beszélgetünk. A lényeg, hogy együtt, jó hangulatban legyünk. 

Milyen irányban fogtok mozogni a gasztronómia területén?

Liptay Dávid: A Blitz Pizza fogja uralni a konyhát eredeti nápolyi kemencével és speciális ételekkel, amikben visszaköszön a terasz sunset feelingje. A pizza tésztája egy nagyon jó alapként szolgál ahhoz, hogy a hagyományokat tisztelve, de mégis új dolgokat hozzunk létre bátor húzásokkal. Emellett természetesen készülünk egészséges, trendeknek megfelelő salátákkal és a "jakitori", azaz kis nyársakra tűzdelt, faszénen sült falatkák is benne vannak a terveinkben.

Mire számíthatunk az italok terén, készültök igazi csajos koktélokkal?

Liptay Dávid: Természetesen mi is figyeljük az aktualitásokat, ezért az alapvető és széles sör- és borválasztékon felül készült egy külön dedikált gin-tonic-lapunk, ahová különleges ginek mellé többféle minőségi tonik is került fel.

Továbbá több új koktélt dobtunk össze, amik a trópusi italok világában mozognak érlelt rum- vagy tequila alappal. A kicsit már uncsi, de "örök hölgy kedvenc" Aperol-Spritzet már eleve twisttel Jungle Spritzként szervírozzuk, és persze szerepeltetjük a nagy visszatérőt, a jövő év várható slágerét, a Negronit is!

Milyen programokkal készültök mindehhez?

Csokay Gergő: Abszolút változatos hetünk lesz, minden napra tervezünk egy, a naplemente ihlette programot. Így például hét elején elő zenével indítunk, majd a hétvégéhez közeledve váltunk át a különböző stílusokra - a Hip-Hop zenéktől kezdve az electro swingen át. Szeretnénk, ha a Hétkertet kicsit mindenki a magáénak érezné, és megtalálná nálunk a számításait.

Ezt is szeretjük