Hernádi Judit újraéli lányával a fájdalmas múltat
Hernádi Judit és lánya, Tarján Zsófia májusban az Egy színésznő lánya című darabban áll a közönség elé.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár Hernádi Judit a magánéletét rendkívüli módon védi, leányáról mindig nagy örömmel nyilatkozik. Ráadásul amióta csemetéje átlépett a felnőttkorba, és a szárnyait bontogatja, egyre közelebb kerülnek egymáshoz - szakmailag is.

Olyannyira, hogy nemsokára egy színdarabban lépnek színpadra! Május 12-én mutatják be ugyanis a Thália Színházban az Egy színésznő lánya című produkciót, melynek Hernádi Judit, valamint a 23 éves Tarján Zsófia lesznek a főszereplői. A Verebes István Maya című regénye alapján készült előadás, ahogy a címe is sugallja, egy anya és lánya viszonyát meséli el sok zenével, rajzfilmbetétekkel, no és nem utolsósorban humorral fűszerezve.

Félig igaz, félig kitalált

Érdekesség, hogy a nagysikerű könyv, ebből következően pedig maga a zenés előadás is részben Hernádi Judit saját, igaz történetein alapszik, ugyanakkor vannak benne képzelt események is. A darabbéli anya egy híres színésznő, aki egy róla készülő könyvhöz mondja magnóra élete sorsfordító pillanatait.

Az önvallomások megmutatják az ünnepelt sztár kulisszák mögötti arcát, aki, sok millió nőhöz hasonlóan, megélt szakmai és magánéleti sikereket és kudarcokat, mint ahogyan szerelmeket és csalódásokat is. Ezzel párhuzamosan pedig a színésznő lánya dalokban és rajzokkal mesél magáról. A két főszereplőt egy fal választja el egymástól, a zene az egyetlen összekötő kapocs közöttük.

Magukra ismerhetnek a nézők

A mondattöredékekből és dalokból, a rajzfilmbetétekből és a családi fotókból rajzolódik ki végül anya és lánya terhelt viszonya. A mindkét oldalról megszülető vallomások feszítő kérdések színházon belül és kívül, amelyek arra keresik a választ, hogy merjük-e vállalni a szembesülést élethazugságainkkal, és hogy meg tudunk-e bocsátani a másiknak.

Hernádi Judit szerint nagy bátorság kellett ahhoz, hogy belevágjanak ebbe a darabba, hiszen lányával őszintén feltárják érzéseiket az előadás során. Ugyanakkor a népszerű színésznő biztos abban, ha az ember a jelen dolgait rendbe rakja, a múlt ügyei is rendeződnek.

Mindemellett Zsófi úgy véli, azok a nézők, akik a saját életükben megélik az anya-lánya szituációt, egy kicsit magukra ismerhetnek az Egy színésznő lányában - és ez segíthet valós problémáik újragondolásában és feldolgozásában is.
Ezt is szeretjük