Haumann Péter nem áll többé színpadra: a Macskák 1500. előadása volt az utolsó fellépése
Haumann Péter úgy véli, utoljára lépett fel színpadon a Macskák jubileumi előadásán.

haumann-peter-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2021. szeptember 24-én 1500. alkalommal tűzték műsorra a Macskákat, amely a magyar színházi életben egyedülálló módon 38 éve van műsoron.

Andrew Lloyd Webber legendás musicaljére eddig több mint 1,6 millió néző váltott jegyet. A különleges jubileumra meglepetésekkel, izgalmas programokkal is készült a Madách Színház.

Haumann Péter visszavonul a színpadtól

A Macskák jubileumi előadáson újra a Madách színpadán köszöntöttek sokakat azok közül, akik az elmúlt 38 évben szerepeltek az előadásban, így Haumann Pétert is. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja összesen 313 alkalommal szerepelt az előadásban. Ő a jubileumi produkciók egyik legjobban várt fellépője: a színpadtól visszavonultan élő színész a pénteki előadás után azt nyilatkozta, valószínűleg most láthatták a nézők utoljára színpadon. 

- Van egy olyan érzésem, hogy színpadon utoljára most léptem föl. Lesz még színészi működésem, de nem színpadon, ezt a részét a szakmának, a mesterségnek, a hivatásnak befejeztem. Az utolsó előadás során volt egy pillanat, amikor nagy küzdelmembe került, hogy megússzam a gombócok nélkül a torkomban - mesélte a színész az RTL Klub Fókusz című műsorában.

A Nemzet Színésze cím birtokosai közül többen is bejelentették, hogy visszavonulnak a színpadtól, néhányan pedig már több évvel ezelőtt búcsút intettek a színpadnak. 

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: RTL Klub/Fókusz

Ezt is szeretjük