Új sikerműsor az M1-en! Ez a népszerű műsorvezető a házigazdája
Az új vetélkedő műsorvezetője Gundel Takács Gábor.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mától minden hétköznap este fél hétkor jelentkezik az M1-en Gundel Takács Gábor új vetélkedője, A következő!

Az 52 perces vetélkedő a spanyol és olasz csatornákon már nagy sikert aratott Next One! című játékos kvízműsor magyar változata.

Új sikerműsor az M1-en

A 49 éves műsorvezető legutóbb az M1-en a 2011. október 3-án indult Maradj talpon! című szórakoztató műveltségi vetélkedőt vezette, ami nagyon népszerű volt a nézők körében. 

Szerinte alapjában véve az összes vetélkedő hasonlóan épül fel, csak a dramaturgiai pontok változnak: más a játékszabály, máshogy kerülnek oda a játékosok, más a humorforrás, máshogy lehet kiesni és nyerni. A következő! című vetélkedőnek az az egyik sajátossága, hogy változó a tempója.

- Az elején nyugodtabb, az időről időre előforduló párbajok során viszont a gyorsaság dominál. A játékidő végére felgyorsul, a végjáték pedig kifejezetten hajrázós. A végjáték különlegessége az, hogy a feltett kérdésekre rossz választ kell adni, miközben ketyeg az óra. Ez egy egészen különleges pszichológiai helyzetet eredményez - mesélte Gundel Takács Gábor.

Persze ebben a vetélkedőben is szükség van műveltségre, általános tájékozottságra, továbbá fontos az is, hogy valaki jó játékos legyen. A tegnap esti bemutatkozó adás különlegessége volt, hogy más vetélkedőket megjárt, veterán játékosok próbálták ki benne elsőként A következő! szabályait.

Rendhagyó első adás

Gruber László, aki közel 20 vetélkedőben vett már részt - láthattuk a Mindent vagy semmit vagy a Legyen Ön is milliomos! játékosaként -, azt  mondta, nagyon tetszik neki az M1 új vetélkedője. A tapasztalt versenyző szerint a 21 kérdéses végjáték a legizgalmasabb, nagyon oda kell figyelni arra, hogy ne a jó választ mondja a játékos.

- Ötletesnek tartom a feladatokat, és hogy sokrétűek, tágak a témakörök. Földrajz-történelem szakos tanárként kicsit reméltem, hogy ehhez kapcsolódó kérdéseket kapok, de a vetélkedők szépsége részben a kiszámíthatatlanságukban rejlik - árulta el.

Bakonyvári-Koós Eszter, a Maradj talpon! legsikeresebb női versenyzője az elején kicsit bonyolultnak találta a játékszabályokat, ám véleménye szerint amint megszokják a játékosok és a nézők, élvezni fogják Gundel Takács Gábor új vetélkedőjét.

- Igazán klassz az új produkció, ugyanakkor össze kell szednie magát az embernek, ha teljesíteni akar. A műveltség mellett bizony szerencsére is szükség van a sikeres játékhoz - mondta.

A Gundinak becézett tévés nem csak azért örülhet, mert egy új vetélkedő műsorvezetője lett. Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke augusztus 27-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a szakmai tanácsadó testület javaslata alapján az alapítvány kuratóriuma sajtó kategóriában Gundel Takács Gábort, Novotny Zoltánt és az Inforádiót jelölte a megújult Prima Primissima-díjra. A díjkiosztó gálát 2013 decemberében tartják.

Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

Ezt is szeretjük