6 évig színésznek készült - Az ország egyik legnépszerűbb műsorvezetője lett

Gundel Takács Gábor éveken át színésznek készült, a sikertelen felvételik után választott más pályát.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gundel Takács Gábor az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb műsorvezetője, sportriportere és kommentátora. 1983-ban kezdett el dolgozni a Magyar Televízió Telesport szerkesztőségében, majd 1996-tól a Eurosport magyar adásának volt a munkatársa, később a Sport 1 TV-n láthatták a nézők. A Rádió Bridge és a Danubius Rádió műsorvezetője is volt. 2007-ben visszatért a Magyar Televízió képernyőjére, ahonnan tíz évvel később távozott, 2017 őszén a TV2-n látható újra vetélkedők műsorvezetőjeként. 

Pályafutása során vezette a Játék határok nélkül, a Maradj talpon!, A Dal, az Áll az alku vagy a Legyen Ön is milliomos! című műsorokat, kommentátora volt az Eurovíziós Dalfesztiválnak. A felsoroltak után érdekes, hogy valójában nem is műsorvezetőnek, hanem színésznek készült - árulta el a Spektrum Home csatornán vasárnap esténként jelentkező NőComment! című talkshow-ban.  

gundel-takacs-gabor
Fotó: TMC

- Én igazából színész akartam lenni, jártam mindenféle amatőr színházba - nem is rosszakba, a Szkénébe, a Stúdió K-ba -, de életem öt legmegalázóbb évéből egy a katonaság és négy a színművészeti főiskolai felvételi volt. Borzasztó volt. Hol az első, hol a második rostán véreztem el. Ascher Tamás aztán egyszer azt mondta: "figyelj, te nem biztos, hogy színész vagy egy színházban". Akkor megértettem, hogy ezt el kéne engedni - mesélte. 

Gundel Takács Gábor a sikertelen színművészetis felvételiken kívül megpróbált más utakon is színésszé válni, például igyekezett bejutni a Nemzeti Színház stúdiójába is. 

Tudod, mikor felvételiztem oda? Aznap, amikor az Alföldi. Őt fölvették, engem nem annyira

- mondta viccesen Ábel Anitának. 

- De nem baj, ez rendben van. Azt gondolom, hogy a helyemre kerültem. Szerintem általában a művészekben, és általában az újságírókban ugyanaz a kétféle késztetés van meg. Az egyik, hogy hogyan működik ez a világ: a sztorik, az emberek, a drámák, a komédiák stb. A másik, hogy van bennük egy erős késztetés arra, hogy ezt jó volna megmutatni másoknak.

gundel-takacs-gabor-nocomment
Fotó: TMC

- Csak amikor az ember fiatal, nem biztos, hogy tudja, ezeknek a késztetéseinek a megnyilvánulási formája micsoda: színésznő, festő, szobrász, újságíró vagy televíziós. De az élet helyrepofoz. Ha valami hat évig nem sikerül, akkor az már gyanús, hogy nem szerencse kérdése, hanem valóban nem színésznek születtél - osztotta meg a nézőkkel. 

Gundel Takács Gábor első sporttévés emlékei 1972-ből származnak, már dolgozott a televízióban a sportosztályon, de amíg rá nem ébredt, hogy a színészet nem neki való, nem jutott eszébe, hogy ezzel komolyan is foglalkozhatna. Amikor hagyta, hogy bezáruljon mögötte a színházi világ ajtaja, kinyílt egy másik: indult egy riportereknek szóló pályázat, amire ő is jelentkezett, így lett belőle televíziós. Az 54 éves sztár színházba a mai napig szeret járni, de nincs benne olyan érzés, hogy valamelyik szerepet neki kellene játszania.  

A Danubius Rádió egykori műsorvezetői napjainkban

Jáksó László rádiós műsorvezetőként kezdte pályafutását, előbb a Kossuth Rádióhoz, azután a Danubius Rádióhoz szerződött, ahol 1998-tól 2009-ig vezette saját nevével fémjelzett műsorát, a Jáksó Hot 20-at. Nézd meg, mivel foglalkoznak a Danubius Rádió egykori műsorvezetői napjainkban!

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük