Az utolsó pillanatig játszott! Elfeledett fotókon a legendás magyar színésznő

102 évvel ezelőtt született Gobbi Hilda. Tudj meg róla még többet!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyar színjátszás egyik felejthetetlen alakja Gobbi Hilda, aki a mai napon lenne 101 éves. Az 1913. június 6-án született színésznő nemcsak a színpadon, a rádióban és a filmeken mutatta meg tehetségét, de emberségével és segítő szándékával is kitűnt. Elítélte a gyűlölködést, a háborút, és mindent megtett annak érdekében, hogy mind ember-, mind színésztársainak jobb legyen.

A színészet volt az élete - a háború után közreműködött a Nemzeti Színház újjáépítésében, kezdeményezésére jött létre a Bajor Gizi Színészmúzeum, az idős kollégák számára pedig a Jászai Mari és az Ódry Árpád színészotthon. Haláláig játszott - bár főszerepet sohasem kapott -, még a betegágyáról is hallhatták a Szabó család rádióhallgatói Szabó néni szerepében. 1998. július 13-án hunyt el - végrendeletében vagyona egy részéből megalapította az Aase-díjat, melyet a színielőadások epizódszereplőinek adományoz oda egy, a Színészkamara által választott kuratórium.

A következő képes összeállítással és idézetekkel Gobbi Hildára emlékezünk.

Idézetek: Gobbi Hilda - Közben című önéletrajzi könyvéből, illetve a halála előtt nem sokkal Szabó G. László újságírónak adott interjújából.

Akiktől örökre búcsút vettünk

Képgalériánkban megtalálod mindazokat a hazai kedvenceket, akik 2013-ban hunytak el.

Ezt is szeretjük