65 évesen elhunyt a Piramis és a Bikini legendás zenésze - Álmában érte a halál Gallai Pétert

Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini együttes billentyűse.

Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini együttes billentyűse. A 65 éves zenész halálhírét az előbbi együttes tudatta Facebook-oldalán. Csak annyit közöltek, álmában érte a halál. 

Gallai Péter 1953. október 5-én született Budapesten. Néhány nap múlva ünnepelte volna a 66. születésnapját. 

A Nautilus nevű együttesben kezdett zenélni, amellyel egyetemi klubokban lépett fel. Egy koncert után odament hozzá Som Lajos, Köves Miklós, valamint Horváth Attila szövegíró, és elhívták az alakuló Piramis együttesbe - olvasható a piramiszenekar.com. oldalon.

A Piramis 1982-ben feloszlott. 1992-ben a zenekar újra összeállt, a nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezett egy helyett öt koncertet adtak. A koncertek előtt Egyiptomban, a piramisok előtt új videóklipet forgattak a Szállj fel magasra című régi slágerükhöz, amelynek zenéjét Gallai szerezte. 2006-ban újabb két Piramis-koncertet adtak. 

A zenekar 2009-ben alakult újjá Piramis Plusz néven Nyemcsók János énekessel (a Pluszt később elhagyták). A megromlott egészségi állapotú Som helyén Vörös Gábor lett a basszusgitáros. Som Lajos 2017. október 30-án elhunyt. 2019-ben Gallai Pétert betegség miatt Nyemcsók Bence helyettesítette a billentyűknél. 

- Sosem akartam sztár lenni, én inkább egy jól képzett iparosnak tartom magam, aki, miután elvégzi a színpadon a munkáját, hétköznapi életet él. Nem vagyok egy menő rocksztárfazon, a koncertek után hazamegyek, bekapcsolom a tévét, amerikai filmeket nézek, vagy zenét hallgatok - mesélte Gallai Péter a Meglepetés magazinnak 2018 márciusában. 

A lapnak azt is elárulta, hogy zenész kollégái közül Somló Tamás és Bubik István hiányzik neki a legjobban, mindkettőjüket nagyon kedvelte.

- Bubikkal egy színházi darabban dolgoztam együtt, ő volt a főszereplő, én szereztem a zenét. Amikor megtudtam, hogy egy szolnoki színházi előadás után autóbalesetben meghalt, nagyon megviselt. Csak 46 éves volt. Egyébként magamnak sem kívánok hosszú életet. Most 64 és fél éves vagyok, és 70 éves koromig gondoltam élni - mondta az interjúban.

A Piramis feloszlása után a Bergendy együttes tagja lett, de rövidesen kilépett, mert nem tudott azonosulni a szalonzenekar stílusával. Pár évig külföldön zenélt, majd 1985-ben a Bikini tagja lett, az együttesben nyolc évig zenélt.  Ezt követően a Favágók zenekarhoz csatlakozott, amelyben Vágó Istvánnal, Heilig Gáborral és Majsai Gáborral dolgozott együtt.

Több énekesnek írt dalokat és lemezeket, így többek között Kováts Krisztának.  A '90-es évek elején rockoperát is írt, az Operettszínházban ment Kolumbusz címmel. Az RS9 Színháznak is írt zenei betéteket.

Gallai Pétert 2014 novemberében rohammentő vitte kórházba, miután iszonyatosan fájt a hasa. Azt hitte, az infarktus egyik tünete okozta a rosszullétet, de végül kiderült, hasnyálmirigy-gyulladás okozta a rohamot, de műteni nem kellett, csak szigorú diétára fogták.

- Öt napon keresztül sem inni, sem enni nem kaptam. Infúzióval a kezemben jártam ki cigizni az utcára, de közben enyhült a fájdalom. Nem vagyok hívő ember, de ez a roham isteni sugallat volt. Egy meleg puszi, hogy előzzük meg a nagyobb bajt, mert ez a gyulladás összefüggésben állt az itallal. De ez tényleg nem gond. Ittam én már eleget életemben! Hálás lehetek, hogy a szervezetem csak most jelzett, az orvos pedig figyelmeztetett, hogy abszolút nem ihatok alkoholt - mesélte 2015-ben a Blikknek a zenész, aki 2006-ban és 2008-ban is volt elvonókúrán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük