Így néznek ki most a leghíresebb magyar humoristák

Öt népszerű humorista, aki poénjaival éveken keresztül szórakoztatta az országot.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elmúlt évtizedekben számos tehetséges magyar humorista szerzett kellemes perceket poénjaival a tévében és a rádióban a nevetni vágyóknak. Népszerűségük nem ismert határokat, egy-egy poénjukat pedig akár hetekig is emlegették. Összeállításunkban azokat a kultikus humoristákat gyűjtöttük össze, akik különleges színészi tehetségüknek és egyedülálló humorérzéküknek köszönhetően hamar belopták magukat rajongóik szívébe.

Markos György

Ha valakinek az édesapja Alfonzó, a híres komikus és parodista, nem olyan meglepő, ha fia is nyomdokaiba lép. 

Markos György az érettségi után előbb a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult. Színészi pályafutását a Thália Színházban kezdte, majd a hetvenes évek második felében külföldön dolgozott.

1982-ben Nádas Györggyel együtt lépett fel a Magyar Rádió Humorfesztiválján, ahol kirobbanó sikert arattak. Markos kiváló rögtönzőképességgel rendelkezik, éppen ezért sosem írja meg készre szövegeit. Ahogyan ő fogalmazott, ha elkezd egy mondatot, sokszor még ő sem tudja, mi lesz a vége. A 63 éves humoristával mostanában ritkábban találkozni a tévében, amiben közrejátszik az is, hogy 2000-ben stroke-ot, 2005-ben pedig szívrohamot kapott, de mindkettőből teljesen felépült.

Nádas György

Nádas György még főiskolás volt, amikor Markos Györggyel társulva megnyerték a Magyar Rádió Humorfesztiválját. 

Átütő erejű párosukat mindenki imádta, talán azért, mert humoruk egyszerre volt nyers és mégis intelligens. Győzelmük után azonnal szerződtette őket a Mikroszkóp Színpad, majd később csatlakozott hozzájuk Boncz Géza.

A trióvá bővült csapat óriási népszerűségre tett szert, nélkülük egyszerűen elképzelhetetlen volt a nyolcvanas-kilencvenes években egy-egy kabaré. Fénykoruk a kilencvenes évek első felére esett, Nádas György pedig az évtized közepe táján szakított Markossal, de Boncz 2000-ben bekövetkezett halála óta alkalomadtán újra összeállnak még a rajongók legnagyobb örömére.

Bach Szilvia

A legtehetségesebb férfi humoristákat is könnyedén lekörözi Bach Szilvia, aki hazánk egyetlen női parodistájaként egyedülálló hírnévre és népszerűségre tett szert. Kiváló zenei képességei már fiatalkorában megmutatkoztak, saját elmondása szerint általános iskolában is állandóan énekelt, énektudását pedig végül emlékezetes paródiákba is átemelte.

Egészségügyi gimnáziumban érettségizett, sikertelenül felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, majd dolgozott bölcsődében és fogászaton is. Pályafutása azzal kezdődött, amikor 1990-ben megnyerte a Humorfesztivált. Azóta olyan népszerű énekesek, énekesnők és közismert személyiségek karikírozásával mulattatta a nézőket, mint Csepregi Éva, Balázs Klári, Psota Irén, Zalatnay Sarolta vagy Dr. Cserrnus Imre.

 Bach Szilviával az elmúlt években nem sokszor találkozhattunk a tévék képernyőjén, íróként debütált: nagy sikerrel játszották saját színdarabját Kassán, 2008-ban pedig megjelent első könyve Nem vagyok én Müller Péter címmel.

Maksa Zoltán

Az 1962-ben született Maksa Zoltánt meglehetősen messziről sodorta a szél a nagy nevettetők közé, eredeti végzettségét tekintve ugyanis vegyészlaboráns, pályafutása előtt pedig a Kőbányai Gyógyszergyárban dolgozott. 1982-ben fenti kollégáival együtt ő is úgy döntött, hogy szerencsét próbál a Magyar Rádió Humorfesztiválján. Országos népszerűségre a kilencvenes évek elején tett szert.

Ekkor lett ugyanis állandó tagja a Szeszélyes évszakok csapatának, a népszerű tévéműsorban pedig nézők millióit nevettette meg a Maksa Híradó című műsorával. Ő is rendszeresen fellépett a Mikroszkóp Színpadon, ahol két és fél évig ment a Maksaméta című előadása. Saját bevallása szerint kedvenc étele édesanyja csirkepörköltje, élete legrosszabb döntésének pedig az tartja, amikor az összes spórolt pénzén vett egy Honda Civic-et.

Ihos József

Ihos József kaposvári fiatalkori évei alatt nem vitte túlzásba a tanulást, a humorista ugyanis saját bevallása szerint általános iskolás korában rekordot állított fel azzal, hogy egyszerre kilenc tárgyból bukott meg. Ez azonban nem vette el a kedvét attól, hogy évekkel később a Kaposvári Tanítóképző Főiskolára jelentkezzen, diplomáját pedig végül a szombathelyi tanárképző magyar-történelem szakán vehette át.

Ihos ezek után a Ganz Mávag álláshirdetésére jelentkezett, így került Budapestre, és ekkoriban kezdett el vicces történeteket írni, rövidesen pedig megszületett Kató néni figurája is. A fejkendős idős hölgy karakterének mókás megjegyzéseivel hosszú éveken keresztül nevettette meg a nézőket a Szeszélyes évszakokban, az elmúlt években mégis inkább magánéletével hívta fel magára a figyelmet.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Az 52 éves humoristának egy nála 21 évvel idősebb hölgy volt ugyanis a barátnője, a kapcsolatuknak pedig az vetett véget, hogy Ihos nem szeretett volna kedvesétől gyermeket.

Fotók: Europress

Ezt is szeretjük