19 év után válik a magyar színészpár - A Facebookon tudatta döntését Fischl Mónika és Vadász Dániel

Az operettvilág két sztárja, Fischl Mónika és Vadász Dániel úgy döntöttek, különválnak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Budapesti Operettszínház két ismert sztárja, akinek nemcsak a magánélete, hanem a művészi karrierje is összefonódott, úgy döntött, útjaik különválnak. 

Fischl Mónika és Vadász Dániel a Facebook-oldalukon rövid közleményben tudatták rajongóikat a döntésükről. 

Fischl Mónika és Vadász Dániel válik

A 49 éves színésznő első szerepe a Szegedi Nemzeti Színházban Norina volt Gregor József partnereként, első operett-címszerepét, Violettát pedig már a fővárosban játszotta, ahol 1997-től a Budapesti Operettszínház művésznője. 

Primadonnaként az operettirodalom számos főszerepét énekelte, leggyakrabban a Csárdáskirálynő Szilviájaként lépett színpadra, ezért a szerepért 2009-ben Artisjus-díjat kapott. 2019 júniusában a Maya című előadásért Honthy-díjat vehetett át mint az évad színésznője.

Vadász Dániellel is a Csárdáskirálynő próbáin ismerkedett meg 2001-ben: ő volt a primadonna, Szilvia, Dániel pedig a bonviván, Edvin. Egy lányuk született. 

- Sokan emlegetik azóta is, mennyire vibrált a próbák során köztünk a levegő. A színpadi szerelem igazivá lett, és azóta is ez adja a kapcsolatunk alapját - mesélte 2020 áprilisában a Képmás magazinnak.

fischl-monika
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Operettszerepei mellett opera-énekesnőként énekelte a Magyar Állami Operaházban Gildát (Verdi: Rigoletto), Genovában Violettát (Verdi: Traviata) és Németországban egy turnén az Éj királynőjét (Mozart: Varázsfuvola), de fellépett Londonban, Baden-Badenben, Münchenben, Rómában, Moszkvában és Szentpéterváron, koncertezett Japánban, Izraelben, Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban és Dubajban is.

Nyaranta rendszeres fellépője volt a Budavári Palotakoncerteknek, melyet férje, Vadász Dániel és Nacsa Olivér, 2013-ban hozott létre, a Budavári Palota Oroszlános udvarában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Vadász Dániel a debreceni Csokonai Színház kórusában hét évig énekelt a kórusszólamon kívül operákban kisebb szerepeket, közben a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán doktori címet szerezett. 2000-ben a teátrum címzetes énekes lett, a következő évadban a Szegedi Nemzeti Színházhoz, egy évaddal később a Budapesti Operettszínházhoz szerződött.  A klasszikus operettek mellett a Magyar Állami Operaház számos kortárs operájában is fellépett, operai repertoárján Mozart, Donizetti és Verdi művei is szerepelnek. 

vadasz-daniel
Fotó: MTI/Mónus Márton

Több mint húszéves énekesi karrierje után öt évvel ezelőtt kulturális menedzserként és producerként kezdett el dolgozni. A Budavári Palotakoncertek mellett a Virtuózok egyik tulajdonosa, egy másik projektje a Co-Opera, aminek keretében opera- és színházi produkciókat turnéztatnak itthon és külföldön.

Kerényi Miklós Máté és színésznő szerelme

A 37 éves színész és Kardffy Aisha két éve alkotnak egy párt. A Budapesti Operettszínház szerelmesei 2019 novemberében össze is költöztek. A kapcsolatuk nem indult egyszerűen, sokszor találták magukat olyan helyzetben, amikor sokan mások már feladták volna. 

Ezt is szeretjük