A legnépszerűbb férfi szinkronhangok
Szerinted hasonlítanak egymásra Matt Damon és magyar hangja? Így néznek ki a hollywoodi sztárok közkedvelt magyar szinkronhangjai.

Dia

 	Hevér Gábor 	A Nemzeti Színház ifjú színésze több mint tíz alkalommal kölcsönözte orgánumát a hollywoodi szívtiprónak, Leonardo DiCapriónak. De Jason Biggs, az Amerikai Pitéből is Hevér Gábornak köszönhetően szólalt meg magyarul.

Hevér Gábor

A Nemzeti Színház ifjú színésze több mint tíz alkalommal kölcsönözte orgánumát a hollywoodi szívtiprónak, Leonardo DiCapriónak. De Jason Biggs, az Amerikai Pitéből is Hevér Gábornak köszönhetően szólalt meg magyarul.

Dia

 	Kálid Artúr 	Hazánk talán egyetlen fekete színésze ki mást magyaríthatna, mint a nagyvilág fekete sztárjait? Nem csoda hát, hogy Kálid Artúr több alkalommal is szinkronizálta már Will Smith-t, Denzel Washingtont és Jamie Foxxot is.

Kálid Artúr

Hazánk talán egyetlen fekete színésze ki mást magyaríthatna, mint a nagyvilág fekete sztárjait? Nem csoda hát, hogy Kálid Artúr több alkalommal is szinkronizálta már Will Smith-t, Denzel Washingtont és Jamie Foxxot is.

Dia

 	Gesztesi Károly 	A közkedvelt színészt leginkább Shrek magyar hangjaként ismeri az ország. Nemcsak rajzfilmfigurákat, hanem hús-vér sztárokat is szokott szinkronizálni: egyebek közt Forest Whitakert és Sylvester Stallonét is magyarította már. 	Kapcsolódó cikk: 	10 kiló mínusz! Rég láthattad ilyen sármosnak Gesztesi Károlyt »

Gesztesi Károly

A közkedvelt színészt leginkább Shrek magyar hangjaként ismeri az ország. Nemcsak rajzfilmfigurákat, hanem hús-vér sztárokat is szokott szinkronizálni: egyebek közt Forest Whitakert és Sylvester Stallonét is magyarította már.

Kapcsolódó cikk:
10 kiló mínusz! Rég láthattad ilyen sármosnak Gesztesi Károlyt »

Dia

 	Kautzky Armand 	A karakteres hangú színész neve szinte összeforrt Pierce Brosnannel, hiszen több mint 15 alkalommal szinkronizálta már az egykori Bondot. Emellett Tom Cruise-t és a fiatal Clint Eastwoodot is számos alkalommal megszólaltatta. 	Kapcsolódó cikk: 	Fotókon Kautzky Armand, James Bond magyar hangja » 	 

Kautzky Armand

A karakteres hangú színész neve szinte összeforrt Pierce Brosnannel, hiszen több mint 15 alkalommal szinkronizálta már az egykori Bondot. Emellett Tom Cruise-t és a fiatal Clint Eastwoodot is számos alkalommal megszólaltatta.

Kapcsolódó cikk:
Fotókon Kautzky Armand, James Bond magyar hangja »
 

Dia

 	Holl Nándor 	Holl Nándor valószínűleg mindörökre a Jóbarátok nőcsábászát, Joey-t juttatja az emberek eszébe, akit tíz évig szinkronizált. Azóta is megmaradt a sorozatoknál: a nézők ráismerhetnek hangjára a Dr. House-ban is, ahol Foremannek kölcsönzi a hangját.

Holl Nándor

Holl Nándor valószínűleg mindörökre a Jóbarátok nőcsábászát, Joey-t juttatja az emberek eszébe, akit tíz évig szinkronizált. Azóta is megmaradt a sorozatoknál: a nézők ráismerhetnek hangjára a Dr. House-ban is, ahol Foremannek kölcsönzi a hangját.

Dia

 	Szabó Sipos Barnabás 	Ha Szabó Sipos Barnabás, akkor egyértelműen George Clooney: az amerikai sztárt rajta kívül szinte nem is szólaltatta meg más. Hallhatjuk több Jeff Goldblum, illetve Kiefer Sutherland-filmben is, a Dr. House-ban pedig Wilsont szinkronizálta a tragikusan elhunyt Selmeczi Roland után.

Szabó Sipos Barnabás

Ha Szabó Sipos Barnabás, akkor egyértelműen George Clooney: az amerikai sztárt rajta kívül szinte nem is szólaltatta meg más. Hallhatjuk több Jeff Goldblum, illetve Kiefer Sutherland-filmben is, a Dr. House-ban pedig Wilsont szinkronizálta a tragikusan elhunyt Selmeczi Roland után.

Dia

 	Lux Ádám 	Lux Ádám visszatérő hang a sorozatokban: korábban a J.A.G., a Katts és kutyája vagy éppen az Ed főhőseinek kölcsönözte a hangját. Az újabb szériák közül pedig a Mentalista Patrick Jane-je, valamint a Gyilkos elmék jóképű Hotchner ügynöke szólal meg "luxádámul".

Lux Ádám

Lux Ádám visszatérő hang a sorozatokban: korábban a J.A.G., a Katts és kutyája vagy éppen az Ed főhőseinek kölcsönözte a hangját. Az újabb szériák közül pedig a Mentalista Patrick Jane-je, valamint a Gyilkos elmék jóképű Hotchner ügynöke szólal meg "luxádámul".

Dia

 	Dörner György 	Bruce Willist nem nagyon tudnánk elképzelni Dörner György orgánuma nélkül, ami ráadásul karakteresebb is, mint az amerikai színész eredeti hangja. De a sokoldalú magyar színész Eddie Murphyt és Michael Douglas-t is utánozhatatlanul szólaltatja meg.

Dörner György

Bruce Willist nem nagyon tudnánk elképzelni Dörner György orgánuma nélkül, ami ráadásul karakteresebb is, mint az amerikai színész eredeti hangja. De a sokoldalú magyar színész Eddie Murphyt és Michael Douglas-t is utánozhatatlanul szólaltatja meg.

Dia

Kőszegi ÁkosMint többen mások, Kőszegi Ákos is népszerű sorozatok szinkronhangjaként lett ismert. A hangjával remekül bánó színész a CSI: Miami megfontolt Horatio Caine hadnagyát ugyanolyan hitelesen tudja megszólaltatni, mint a Maffiózók lobbanékony Tony Sopranóját.

Kőszegi Ákos

Mint többen mások, Kőszegi Ákos is népszerű sorozatok szinkronhangjaként lett ismert. A hangjával remekül bánó színész a CSI: Miami megfontolt Horatio Caine hadnagyát ugyanolyan hitelesen tudja megszólaltatni, mint a Maffiózók lobbanékony Tony Sopranóját.

Dia

 	Alföldi Róbert 	Bár Alföldi Róbert ritkán szinkronizál, hangja örökre összeforrt a Vészhelyzet sármos Carter dokijával, akit 255 epizódon keresztül magyarított. A Lovagregény Chaucerét, azaz Paul Bettanyt szintén ő szólaltatta meg.

Alföldi Róbert

Bár Alföldi Róbert ritkán szinkronizál, hangja örökre összeforrt a Vészhelyzet sármos Carter dokijával, akit 255 epizódon keresztül magyarított. A Lovagregény Chaucerét, azaz Paul Bettanyt szintén ő szólaltatta meg.

Dia

Epres AttilaEpres Attila jellegzetes orgánumát sorozatokban és filmekben is felismerhetik a nézők. A magyar színművész ugyanis rengeteg alkalommal magyarította Jason Stathamet és Ed Harrist, emellett pedig a Kaliforgiában David Duchovny karakterének kölcsönzi hangját.

Epres Attila

Epres Attila jellegzetes orgánumát sorozatokban és filmekben is felismerhetik a nézők. A magyar színművész ugyanis rengeteg alkalommal magyarította Jason Stathamet és Ed Harrist, emellett pedig a Kaliforgiában David Duchovny karakterének kölcsönzi hangját.

Dia

 	Kulka János 	Talán kevesen tudják, hogy Kulka János nem Dr. House-t szinkronizálta először. Nem egyszer megszólaltatta ugyanis John Malkovich-ot és Stanley Tuccit is. Ám kétségtelen, hogy a mufurc doki zseniális magyarítása révén - amit Szakácsi Sándor halála után vett át - az egyik legnépszerűbb hanggá nőtte ki magát.

Kulka János

Talán kevesen tudják, hogy Kulka János nem Dr. House-t szinkronizálta először. Nem egyszer megszólaltatta ugyanis John Malkovich-ot és Stanley Tuccit is. Ám kétségtelen, hogy a mufurc doki zseniális magyarítása révén - amit Szakácsi Sándor halála után vett át - az egyik legnépszerűbb hanggá nőtte ki magát.

Dia

László ZsoltLászló Zsolt karrierje során rengeteg sármos külföldi színészt szólaltatott meg. A magyar színész egyebek közt Keanu Reeves, Eric Bana, Clive Owen és Hugh Jackman szinkronhangja is volt már. A Vészhelyzet Kovač doktora pedig szintén általa magyarosodott.

László Zsolt

László Zsolt karrierje során rengeteg sármos külföldi színészt szólaltatott meg. A magyar színész egyebek közt Keanu Reeves, Eric Bana, Clive Owen és Hugh Jackman szinkronhangja is volt már. A Vészhelyzet Kovač doktora pedig szintén általa magyarosodott.

Dia

 	Stohl András 	Stohl Andrást rengetegszer hallhattuk Hugh Grant szinkronhangjaként. De az Ocean's filmekben Matt Damont is Stohl magyarította, nem beszélve a tragikusan elhunyt Heath Ledgerről, akit szintén ő szólaltatott meg.

Stohl András

Stohl Andrást rengetegszer hallhattuk Hugh Grant szinkronhangjaként. De az Ocean's filmekben Matt Damont is Stohl magyarította, nem beszélve a tragikusan elhunyt Heath Ledgerről, akit szintén ő szólaltatott meg.

Dia

Rékasi KárolyHa azt mondjuk, Tom Cruise, akkor a legtöbbeknek rögtön Rékasi Károly hangja ugrik be, nem véletlenül. Az 1996-os Mission: Impossible után  több alkalommal is ő szólaltatta meg az amerikai sztárt. Emellett pedig az X-akták Mulder ügynöke is elképzelhetetlen lenne Rékasi hangja nélkül.

Rékasi Károly

Ha azt mondjuk, Tom Cruise, akkor a legtöbbeknek rögtön Rékasi Károly hangja ugrik be, nem véletlenül. Az 1996-os Mission: Impossible után  több alkalommal is ő szólaltatta meg az amerikai sztárt. Emellett pedig az X-akták Mulder ügynöke is elképzelhetetlen lenne Rékasi hangja nélkül.

Dia

 	Kern András 	Woody Allen amerikai színész-rendezőnek több mint húsz alkalommal kölcsönözte orgánumát olyan nagysikerű filmekben, mint például a Manhattan, a Hannah és nővérei vagy A Jade Skorpió átka. A Micsoda nő! eredeti szinkronjában Kern András hallható Richard Gere hangjaként.

Kern András

Woody Allen amerikai színész-rendezőnek több mint húsz alkalommal kölcsönözte orgánumát olyan nagysikerű filmekben, mint például a Manhattan, a Hannah és nővérei vagy A Jade Skorpió átka. A Micsoda nő! eredeti szinkronjában Kern András hallható Richard Gere hangjaként.

Dia

 	Csuja Imre 	Csuja Imrét a nagyközönség leginkább az Üvegtigris-filmek Csokijaként ismeri, ám a sorozatrajongók jól tudják, egyebek közt a színész összetéveszthetetlen hangján szólalt meg annak idején a Rém rendes család Al Bundyja, akit Ed O'Neill keltett életre.

Csuja Imre

Csuja Imrét a nagyközönség leginkább az Üvegtigris-filmek Csokijaként ismeri, ám a sorozatrajongók jól tudják, egyebek közt a színész összetéveszthetetlen hangján szólalt meg annak idején a Rém rendes család Al Bundyja, akit Ed O'Neill keltett életre.

Dia

 	Barabás Kis Zoltán 	A színész hangja nem ismeretlen a tévénéző közönség számára, hiszen évekig ő szólaltatta meg többek között a Vészhelyzet Benton dokiját. A szinkronszínész színházban is sokat szerepel, a Madách társulatának tagjaként prózai és zenés darabokban is látható.

Barabás Kis Zoltán

A színész hangja nem ismeretlen a tévénéző közönség számára, hiszen évekig ő szólaltatta meg többek között a Vészhelyzet Benton dokiját. A szinkronszínész színházban is sokat szerepel, a Madách társulatának tagjaként prózai és zenés darabokban is látható.

Dia

 	Cserhalmi György 	A karakteres színész több mint kétszáz filmben játszott, színpadon és televízióban is egyaránt bizonyított. Jellegzetes orgánumát szinkronszerepekben is megcsillogtathatta, a Sok hűhó semmiért filmes adaptációjában például ő adta hangját a brit sármőr Kenneth Branagh-nak.

Cserhalmi György

A karakteres színész több mint kétszáz filmben játszott, színpadon és televízióban is egyaránt bizonyított. Jellegzetes orgánumát szinkronszerepekben is megcsillogtathatta, a Sok hűhó semmiért filmes adaptációjában például ő adta hangját a brit sármőr Kenneth Branagh-nak.

Dia

 	Józsa Imre 	Józsa Imre többek között a Vészhelyzet Green doktorának, azaz Anthony Edwards-nak, Chevy Chase-nek és Nicolas Cage-nek kölcsönözte a hangját.

Józsa Imre

Józsa Imre többek között a Vészhelyzet Green doktorának, azaz Anthony Edwards-nak, Chevy Chase-nek és Nicolas Cage-nek kölcsönözte a hangját.

Dia

 	Anger Zsolt 	A Jászai Mari-díjas színművész a népszerű skót származású angol színész Ewan McGregor állandó magyar hangja.

Anger Zsolt

A Jászai Mari-díjas színművész a népszerű skót származású angol színész Ewan McGregor állandó magyar hangja.

Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu

Dia

	Kerekes József	A klasszikus és a modern vígjátékok karakterszerepeiben brillírozó színész Jim Carrey állandó magyar hangja, de az ő hangján szólal meg a Shrekből Szamár, a Family Guy című sorozat Peter Griffinje vagy Varys a Trónok harcából. 

Kerekes József

A klasszikus és a modern vígjátékok karakterszerepeiben brillírozó színész Jim Carrey állandó magyar hangja, de az ő hangján szólal meg a Shrekből Szamár, a Family Guy című sorozat Peter Griffinje vagy Varys a Trónok harcából. 

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Dia

	Mihályi Győző	A legtöbben az NCIS című sorozatot kötik a színészhez, ő a Gibbs-et alakító Mark Harmon magyar hangja. Esküdt ellenségekben Vincent D'Onofriónak adta a hangját. 15 filmen szinkronizálta Jean-Claude Van Damme-ot, de többször megszólaltatta már Richard Gere-t, Christopher Lambert-t vagy Clint Eastwooot.

Mihályi Győző

A legtöbben az NCIS című sorozatot kötik a színészhez, ő a Gibbs-et alakító Mark Harmon magyar hangja. Esküdt ellenségekben Vincent D'Onofriónak adta a hangját. 15 filmen szinkronizálta Jean-Claude Van Damme-ot, de többször megszólaltatta már Richard Gere-t, Christopher Lambert-t vagy Clint Eastwooot.

Dia

 	Haás Vander Péter 	Az ő hangján szólalt meg például a Dexterben Michael C. Hall, a Melrose Place-ben Jack Wagner, a Rex felügyelőben Tobias Moretti, a Szex és New Yorkban John Corbett, a Cobra 11-ben Johannes Brandrup. Ő szinkronizálta a Spartacusban Kirk Douglast, a Forrest Gumpban Gary Sinise-t, A hobbitban Benedict Cumberbatch-et.

Haás Vander Péter

Az ő hangján szólalt meg például a Dexterben Michael C. Hall, a Melrose Place-ben Jack Wagner, a Rex felügyelőben Tobias Moretti, a Szex és New Yorkban John Corbett, a Cobra 11-ben Johannes Brandrup. Ő szinkronizálta a Spartacusban Kirk Douglast, a Forrest Gumpban Gary Sinise-t, A hobbitban Benedict Cumberbatch-et.

Fotó: magyarszinkron.hu
Ezt is szeretjük
Fotó: