Fejős Éva 49 évesen hozta világra lányát: ezért nem hiányzott neki korábban az anyaság
Fejős Éva az Erőseb Igen! című műsorban bevallotta, nem bátorságnak, hanem váratlan szerencsének élte meg a gyermekáldást.

fejos-eva-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fejős Évát a Nők Lapja újságírójaként ismerte meg az ország, éveken át volt a hetilap munkatársa, közben elindult írói karrierje is, mára pedig több mint harminc kötete jelent meg, saját kiadót is alapított. 

49 évesen lett várandós, ami váratlanul érte, mert az orvosok azt mondták, meg lehet még próbálni a lombikot, de az ő korában már nem lesz egyszerű. A harmadik trimeszterben járt, amikor 2016 novemberében egy babapocakos fotóval bejelentette, hogy várandós. 2017 januárjában született kislánya a Linda Zsófia nevet kapta. 

Fejős Éva az anyaságról

Mióta Fejős Éva elolvasta a Sicc Afrikában című mesekönyvet, az utazás szerelmesévé vált, íróként pedig regényeivel az olvasóit is külföldre, sokszor egzotikus országokba kalauzolja. Liebhaber Judit az Erősebb Igen! című műsorában úgy vélte, igazán bátor döntést hozott, hogy felépítette a karrierjét, majd gyermeket vállalt, ám a szerző ezt nem így élte meg.

fejos-eva3
Fotó: Erősebb Igen

- Volt bennem egy kérdés, hogyan lehetne ugyanilyen életet élni gyerekkel. Kimenni például Thaiföldre, vagy csak egy könyvön dolgozni. Hogy fér ebbe bele egy gyerek? De nem tudtam persze, hogy miről maradnék le, ha nem születik gyerekem. Nem tudom, mennyire bátor döntés volt, mert akkor sem annak éltem meg, inkább váratlan szerencsének éreztem. 

fejos-eva2
Fotó: YouTube/Erősebb Igen

- Mivel tájékozott voltam, hiszen sok cikket írtam gyerekvállalás-témában, tudtam, hogy mindenféle vizsgálatot meg kell csináltatni. Miután megkaptuk az eredményt, hogy valószínűleg minden rendben van, akkortól az egy ünnep volt. 

A március 8-án 55. születésnapját ünneplő író arról is beszélt Liebhaber Juditnak, miért várt az anyasággal, és melyik tulajdonságára a legbüszkébb. 

- Korábban azért nem hiányzott nekem az anyaság, mert jó volt az életem, mert megteremtettem a saját szakmai szabadságomat, ami az emberi szabadságomat is jelentette. Akkor jöttem, akkor mentem, amikor akartam, csak magamnak, meg nyilván a páromnak, az anyukámnak tartoztam felelősséggel. Sokszor hallottam, hogy idős korára megbánja az ember, de én ezzel sem voltam így.

fejos-eva1
Fotó: YouTube/Erősebb Igen

- Azt gondoltam, hogy biztos jó lenne, de mivel nem tudtam, mi ez, nem ragaszkodtam hozzá foggal-körömmel. Most már persze tudom, sokkal korábban kellett volna, mert akkor biztos sok tesója lenne.

Szerinte a türelem sok szempontból fontos volt a pályáján. Az, hogy húsz évig úgy írta a regényeket, hogy nem adták ki, szintén nagyfokú türelemre vall, és amikor kiadták, nem változott meg semmi, nem is a saját nevén jelentek meg. 

- Ez talán azt is jelzi, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom, hogy engem ez sem állított le, hanem írtam tovább, magamnak a regényeimet. A türelmem szerintem ma is nagyon sok helyzetben megvan. Egy anyának is türelmesnek kell lennie. Tudok várni dolgokra, pedig régen azt hittem, hogy nem, most visszanézve viszont mindig is türelmes voltam.

Rába Tímea három gyermekével

Rába Tímeát 1991-ben a Miss Hungary szépségverseny első udvarhölgyének választották, ő azonban nem a reflektorfényre vágyott elsősorban, már kislányként is arról álmodott, hogy egyszer édesanya lehessen. Vágya teljesült: első házasságából egy fia született, a ma már 27 éves Márk, a másodikban a most 19 éves Nina és a 14 esztendős Noel. 2018-ban unokája is született, így az 52 éves sztár már évek óta nagymama. 

Cover-fotó: YouTube/Erősebb Igen

Ezt is szeretjük