"Túl akartam lenni rajta" Meg kellett műteni a Heti Hetes sztárját
A Heti Hetes oszlopos tagja, Farkasházy Tivadar szeméről eltávolították a szürkehályogot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Heti Hetes közkedvelt és állandó tagját, Farkasházy Tivadart a nézők el sem tudják képzelni szemüveg nélkül.

Pedig könnyen meglehet, hogy egy hónap múlva eldobhatja a szemüveget, a népszerű humorista-újságíró ugyanis vállalkozott a szemműtétre.

Szürkehályog nőtt a szemére

Farkasházy Tivadar - vagy ahogy kollégái szólítják, Teddy - egészen megszokta már, hogy szemüveggel éljen, nem is ez okozott gondot neki, hanem a szürkehályog, ami a korral alakult ki, és ami egyre homályosabbá tette a látását.

- Mondták az MTK-ban is, hogy mindig az ellenfélnek adom a labdát. Pár hónapja aztán elkísértem Benedek fiamat a szemészetre, és a doktornő azt mondta, ha már ott vagyok, üljek be én is. Így állapították meg, hogy szürkehályogom van - mesélte Teddy a Reggeliben.

A jó humorú sportrajongót nemcsak a foci iránti szenvedélye ösztönözte a műtétre, hanem kollégája, Gálvölgyi János is.

A műtét maga egyébként nem lett volna sürgős, de a Heti Hetes sztárja nem akart várni vele, ahogy ő fogalmazott, túl akart lenni rajta.

Lesz még egy műtéte

- Először csak egy szemet operálnak, nálam is így volt. A következő szememen a műtétet másfél hónappal később végzik el - magyarázta Teddy, akinél tulajdonképpen két beavatkozást hajtottak végre: a hályogot is eltávolították, és a látáskorrekciós műtétet is elvégezték.

- Az orvos hajszálpontosan elmagyarázta, hogy mi fog történni, amit azonnal el is felejtettem. De egyszerűen remek, hogy egy ilyen zseniális beavatkozással már órák múlva másképp lát az ember - lelkendezett a 64 éves humorista.

- Szemműtétnél egyébként választani kell, hogy közelre vagy távolra akar-e az ember tisztán látni. Én azt gondoltam, hogy a könyv megbocsátja, ha szemüvegben olvasom, de focizni már nehézkesebb szemüveggel - tette hozzá Farkasházy.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Ezt is szeretjük