Familypark a Fertő tó mellett - Ausztria legnagyobb szabadidőparkja (x)
28 pörgő-forgó attrakció és rengeteg játék gondoskodik a felhőtlen családi kikapcsolódásról.

FP Götterblitz (c)Zwickl Druck27
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Rusti-dombság szelíd lankái között, a Fertő tótól mindössze néhány kilométernyire található Familyparkban 28 pörgő-forgó attrakció, valamint számtalan további játék és élményrészleg gondoskodik a felhőtlen családi kikapcsolódásról. Emellett egy állatsimogató, valamint egy különleges zenés színház is felfedezésre vár.

A Familypark azonban nemcsak az attrakciók terén egyedülálló. Az egész terület tulajdonképpen egy idilli park, színes virágágyásokkal, patakocskával és rengeteg fával. A látogatók a szórakozás és a kalandok fantasztikus világába léphetnek be, melyet fantáziadúsan és kreatívan alkottak meg a legapróbb részletekig. A Familypark egy nagyszerű kirándulóhely is a Fertő tó közvetlen közelében, ahol a fiatalok és idősebbek egyaránt jól érezhetik magukat.

Elképesztő kalandok és látványosságok minden korosztálynak 

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja, a Fertő tó szomszédságában található Familypark nyáron is ideális választás a családoknak. A több mint 145 000 m²-es szabadidőpark négy tematikus részleggel és frissítő kalandok egész sorával várja a kikapcsolódni vágyókat: a parkban található vizes attrakciók a forró nyári napokon egyedülálló felfrissülést kínálnak.

Fotó: Familypark © Maria Hollunder

A Repülő halak - Fliegende Fische - körhintát például egy óriáspolip karjai forgatják. A körhintán ülők forgás közben több vízsugarat is kapnak a nyakukba, melyek elől egy joystick segítségével próbálhatnak meg kitérni - feltéve, hogy ki akarnak. A Krokópályán - Krokobahn - egy nagy, krokodilformájú hajóban ülve csobbanhatnak egyet, de a vízi attrakciókon túl az Isteni villám - Götterblitz - vagy a Patkánymalom - - hullámvasúton is felfrissülhetnek a menetszélnek köszönhetően.

Neptun vízi birodalma - Neptuns Wasserwelt - a nyári hónapokban különösen nagy népszerűségnek örvend a legkisebbek körében. A több mint 600 négyzetméteres gyerekbirodalomban kis patakok sokasága található, melyek különféle irányba terelhetők, de van itt egy nagy vízesés, egy vízi pumpa és egy arkhimédészi csavar - csavarszivattyú - is. 

A forróságban kifejezetten jólesik elidőzni a Falusi gazdaságban található tölgyfák árnyékában. Itt található Mizzi néni farmja is - Tante Mizzis kleine Farm -, ahol bárányok, kecskék, tyúkok és nyulak várják a látogatókat. A szomszédos Drágakőbányában - Edelsteinmine - igazi aranyásó hangulatba jöhetnek a vendégek, akik a patakból egy szita segítségével moshatnak drágaköveket, pont úgy, mint a régi időkben.

Fotó: Familypark © Posch

Leonardo repülő szerkezete - - a nagyobb gyerekeknek és a felnőtteknek kínál felejthetetlen élményt. Benne ülve a mozgatható szárnyaknak köszönhetően saját magatok kontrollálhatjátok a repüléseteket - az átfordulás ugyanúgy lehetséges, mint egy kényelmes sétarepülés kilátással a Fertő tóra. A Patkánymalom egy vidám családi hullámvasút a Familypark nagy tölgyfái között. Lélegzetelállító élmény éles kanyarokkal, gyors irányváltásokkal és villámgyors lejtmenetekkel tarkítva. 

Az Erdei Expresszre szállva egy hangulatos gőzmozdonnyal indulhatunk nosztalgikus utazásra az ismeretlenbe erdőn-mezőn át, mozgó állatfigurák között. Az Alpesi jódli - névre keresztelt attrakción nyolc méteres magasságból szabadesésben zuhanhattok a mélybe. Így a jódlizás is elsajátítható. Egy nosztalgikus mesekörhinta megtalálható minden valamirevaló szabadidőparkban. Tegyetek meg néhány kört egy hattyún, lovon vagy egyszarvún ülve!

Húsvéti és nyári tippek 

Töltsétek a húsvétot Ausztria legnagyobb szabadidőparkjában, tökéletes célpont egy tavaszi családi kiránduláshoz is. Április 20-től 22-ig a nyuszi is ellátogat a Familyparkba, hogy személyesen üdvözölhesse a látogatókat. Húsvéti meglepetésként pedig gólyalábakon járó akrobaták osztogatnak édességeket és sárgarépát, a fotópontnál pedig megnyerhetitek a négy Familypark szezonbérlet egyikét.

Fotó: Familypark © Semeliker

Júliusban és augusztusban négy szombaton 20 óráig tart nyitva a park, ami minden egyes alkalommal más-más meglepetéssel várja a vendégeket. Időpontok: július 13. és 27., augusztus 10. és 24. 

Nyitva tartás: 2019.03.30. - 2019.09.30. mindennap 9-18 óráig, 2019.10.01. - 2019.10.24. mindennap 10-17 óráig.
Belépés: a 3 év alatti gyermekeknek ingyenes.
Napijegy: 26 euró.
Cím: Familypark, Märchenparkweg 1., 7062 St. Margarethen. 
Bővebb információ: www.familypark.at

Ezt is szeretjük