Falusi Mariannt 72 kilósan is azzal bántották, hogy kövér: a 80-as években így nézett ki
Falusi Mariann a Klubrádió Szavakon túl című műsorában emlékezett vissza, milyen rögös úton indultak el Lang Györgyivel a Pa-Dö-Dőben.

falusi-mariann-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bye-bye Szása, színes haj, extravagáns ruhák - ezek hallatán csak egy zenekar ugorhat be a magyar közönségnek, a Pa-Dö-Dő. Falusi Mariann és Lang Györgyi duója 1988-ban alakult meg, a ’90-es évekre a hazai könnyűzenei élet megkerülhetetlen formációjává avanzsáltak.

Szókimondó stílusukkal és nem megszokott megjelenésükkel úttörőknek számítottak, igaz, utóbbira kaptak hideget-meleget a közönségtől. Falusi Mariann Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában emlékezett vissza ezekre az időkre.

Falusi Mariann a Szavakon túl című műsorban

A két énekesnő A rémségek kicsiny boltja című eladásban szerepelt együtt, a közös munka során szoros barátság alakult ki kettejük közt. Falusi Mariann szerint a találkozásuk sorsszerű volt, és teljesen megváltoztatta az életét. 

Falusi Mariann és Lang Györgyi 1988-ban a Pa-Dö-Dő indulásakor.
Falusi Mariann és Lang Györgyi 1988-ban a Pa-Dö-Dő indulásakor.
Fotó: Fortepan / Urbán Tamás

Míg addig meg akart felelni az aktuális szépségideálnak, onnantól kezdve, hogy Lang Györgyi megmutatta neki, nem kell beállni a sorba, teljesen másképp kezdett gondolkodni saját magáról.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az együttes elindulásakor Falusi Mariann 72 kilót nyomott 156 centis magasságához. Rengetegen bántották mindkettőjüket azzal, hogy kövérek, ám ők nem foglalkoztak a fanyalgókkal. 

- Kihívásnak éreztük, de nem azért, mert így ledobjuk a túlsúlyunkat. Meg akartuk mutatni, hogy túlsúllyal is megcsinálunk mindent a színpadon. Ugyanazt a koreográfiát nyomtuk, mint a táncosok, és végigénekeltük a koncerteket. Miután egy másik korosztály vagyunk, meglehetősen jobban bírtuk, mint ők, és ez így is maradt a későbbiekben is - mesélte a Klubrádióban.

Falusi Mariann az 1983-as Ki mit tud? színpadán.
Falusi Mariann az 1983-as Ki mit tud? színpadán.
Fotó: MTI/Friedmann Endre

Bevallotta, ha nem találkozik Lang Györgyivel, lehet, hogy komoly problémái lettek volna az önelfogadással. Azután, hogy látta, nem muszáj korlátok közé szorítania saját magát, teljesen elengedte az ezzel kapcsolatos félelmeit.

Azt is elmesélte a műsorban, hogy 48 kilósan kezdte a gimnáziumot, majd az allergiájára kapott injekció hatására két hónap alatt több mint 10 kilót hízott. Ezután rengeteg diétát kipróbált. Volt, hogy 10 kilogrammot leadott, majd ugyanennyi jött vissza rá. Saját bevallása szerint legalább 100 kilót fogyott már életében, mindezt csak azért, hogy megfeleljen az elvárásoknak. 

Lang Györgyi gyerek modellként

Lang Györgyi nevét mindenki ismeri, de azt csak kevesen tudják, hogy pályáját nem énekesnőként, hanem színésznőként kezdte. Az sem köztudott róla, hogy gyerekként modellkedett: divatbemutatókon lépett fel gyermek manökenként.

Cover-fotó: RTL Klub/Nagy szám

Ezt is szeretjük