Összefogtak a kiesett versenyzők? Ezért nyerte meg Kocsis Tibor az X-Faktort
Számos oka lehet annak, miért épp Kocsis Tibor nyerte az idei X-Faktort.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Baricz Gergő szombati kiesése után két versenyző, Muri Enikő és Kocsis Tibor maradt versenyben az idei X-Faktor első helyéért.

Ők vasárnap este léptek színpadra a döntőben, és kettejük közül Malek Miklós mentoráltja, Kocsis Tibor lett a verseny végső győztese.

Az egész ország megszerette

Kocsis Tibor néhány hét alatt az egész ország Tibójává vált. A szimpatikus, mindig mosolygós, hangjában mély érzéseket hordozó énekest nemcsak szülővárosában, Lajosmizsén, hanem bizony országszerte buzdították szavazataikkal a nézők.

Emellett valószínűleg rá szavaztak Tarány Tamás és Gyurcsik Tibor, valamint a Rocktenors és az Apollo 23 rajongói is, hiszen ezek a versenyzők, illetve csapatok jó barátságba kerültek a Csillag születik egykori felfedezettjével, és többször hangsúlyozták, hogy neki drukkolnak.

Emellett az a bizalom is sok szavazót meghatott, amit mentora, Malek Miklós mutatott iránta: a kezdetektől hitt abban, hogy mentoráltjával megnyerheti az X-Faktort.

- Én ebben az évben nyerni szeretnék, hiszen a mentorok is nyerni akarnak. És te ebben segíteni fogsz nekem - mondta Malek Miklós a mentorok házában, amikor az élő show-ba jutó három választottja közé szavazta Tibót.

Szuperprodukciók a színpadon

Az eredményhirdetésig számos produkciót láthattak a nézők. Az estét Muri Enikő és Kocsis Tibor nyitotta Takács Nikolas A zene kísér majd az úton című dalával, amit mindkettejük kedvenc dala követett. Enikőtől az If I Were A Boy, Tibótól pedig a Feeling Good című szám csendült fel.

Puskás Peti A szeretet mindenkié című, a döntősöknek írt szerzeménye után egy-egy karácsonyi produkció következett: az énekesnő Faith Hill Where Are You Christmas-ét, az énekes pedig a Csendes éjt adta elő.

Ezután mindketten az idei év Győztes dalának választott Josh Groban You Raised Me Up című szerzeményét énekelték el magyar szöveggel, Mit ér egy hang címmel, amit a mentorok is méltattak.

Még az eredményhirdetés előtt a színpadra lépett a tavalyi széria nyertese, Vastag Csaba és öccse, Tamás, akik Őrizd az álmod című közös dalukat adták elő, majd az Omega zenekar is az X-Faktor színpadára lépett.

Könnyes búcsú

Az extra produkciók után a 12 döntős egy Bereczki Zoltán dallal búcsúzott a nézőktől és a mentoroktól. Meglepetésként az X-Faktor egyetlen női mentora, Keresztes Ildikó is előadta Egészen, mert félig nem tudok című dalát új albumáról.

Az eredményhirdetés izgalmát követően a nyertes, Kocsis Tibor könnyek közt énekelte el újra a győztes dalát.

- Olyan boldogságot érzek most, mint még soha. Nagyon-nagyon örülök - válaszolta Ördög Nóri kérdésére az adás utolsó perceiben.

Fotók: RTL Klub/ Bársony Bence

Ezt is szeretjük