Ő Esztergályos Cecília 6. férje: a 37 év bizonyítja, Péter az igazi
Esztergályos Cecília összesen hat alkalommal házasodott, Fonyódi Péterrel évtizedek óta boldogok együtt.

esztergályos-cecília-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Esztergályos Cecília első öt házassága zátonyra futott, válással végződött, de hatodik férje mellett megtalálta a boldogságot, lassan négy évtizede házasok.  

Balettművészként kezdte a hatvanas évek elején, majd az évtized végén színészi diplomát szerzett, színésznő lett. A kilencvenes években a tévénézők kedvencévé vált a Família Kft. című sorozat Ágicájaként. 

Esztergályos Cecília férje, Fonyódi Péter

Esztergályos Cecília fiatalon Fülöp Zsigmond színésszel élt együtt, majd szakítottak és férjhez ment Bácskai Lauró István filmrendezőhöz, akivel nem sokáig voltak házasok. Másodszorra Dvorák István táncművésznek mondta ki az igent, harmadik férje Takács Sándor taxisofőr és az operaház énekkarának énekese, a negyedik Dimulász Miklós színész, az ötödik a szintén színész Incze József volt. Mindegyikükre nagy szeretettel emlékezett vissza a Bóta Café című műsorban, az igazi nagy szerelem azonban a hatodik, Fonyódi Péter, akit a mai napig imád. 

Esztergályos Cecília hatodik férjében találta meg a Nagy Ő-t.
Fotó: Bóta Café

- Dvorák volt a második, a harmadik Sanyi, a negyedik Mikolsz, az ötödik Incze Jóska, utána jött az uram, akivel 37 éve élünk együtt, úgyhogy lenyugodtam. (…) Nagyon szeretem, nagyon szerelmes voltam belé. Nagyon tetszik a mai napig. Boldog vagyok, hogy vele vagyok - mondta a színésznő, majd hozzátette, hatodik férjét kívül-belül imádja, úgy, ahogy van. 

A 79 éves sztár azt is elárulta, bár sokáig albérletben éltek, ma már egy szép, tágas, 300 négyzetméteres házban laknak. Fontos volt ugyanis a számukra, hogy mindkettőjüknek legyen saját élettere öreg napjaikra, így sokkal könnyebb az együttélés. 

Esztergályos Cecília és hatodik férje, Fonyódi Péter.
Esztergályos Cecília és hatodik férje, Fonyódi Péter.
Fotó: TV2/Tények Plusz

- El nem tudtam volna képzelni, hogy nem kifliben alszik az ember, de amikor öreg, akkor valahogy nem is kívánja - árulta el Esztergályos Cecília, aki ma már kimondottan idősnek érzi magát. 

Férje, Fonyódi Péter a pszichológia és a kommunikáció doktora, egykor a Memphisz, a Corvina és a Pastoral együttes dobosa volt. Korábbi házasságából egy lánya született, aki két leánygyermeknek adott életet. 

Esztergályos Cecília és Fonyódi Péter otthona

Esztergályos Cecília és férje, Fonyódi Péter lassan négy évtizede élnek együtt. A Kossuth-díjas színésznő a fővárosi zajtól távol, egy Pest megyei településen, Solymáron találta meg a békéjét. Az erdő szélén található, 300 négyzetméteres otthonukat a magyar organikus építészet mestere, Makovecz Imre álmodta meg.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük