Erős Antóniát 16 évesen majdnem kicsapták az iskolából: az RTL Klub híradósa igazi lázadó volt
Erős Antóniáról kevesen gondolnánk, hogy a komoly híradós valaha szembement volna a szabályokkal.

erős-antónia-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erős Antónia 1998 óta ül az RTL Klub Híradójában, az elmúlt 24 évben majd’ minden este találkozhattunk vele a képernyőn, így már-már családtagként, jó ismerősként tekintünk rá.

Mint minden híresség esetében, róla is kialakult egy általános vélemény, ez emberek túlnyomó többségének fejében komoly, megfontolt, türelmes nő képe él a neve hallatán.

Erős Antóniát majdnem kicsapták

A lázadó szót azonban kevesen használnák rá, pedig az iskolában előfordult, hogy szembement a szabályokkal. Az 1970-es születésű műsorvezető szülővárosában, Szigetváron végezte el az általános iskolát és a gimnáziumot. 

Az érettségi után egy évig napközis nevelőként dolgozott, majd felvették a Kaposvári Tanítóképző Főiskolára. Mindez azonban nem sokon múlt, ugyanis 16 esztendős korában az a veszély fenyegette, hogy kicsapják az iskolából.

- Alapvetően egy szabálykövető ember vagyok, de ha végignézek az életemen, a gyerekkoromon, voltak lázadó korszakaim. Nem jártam be az iskolába, órák helyett elmentünk a barátnőimmel moziba. Anyukám most sem tudja, hogy annyi igazolatlant gyűjtöttem össze, hogy abban az évben figyelmeztetett az osztályfőnök, hogy kicsapnak, ha nem szedem össze magam - emlékezett vissza Lakatos Márk Sztáröltöző című YouTube-műsorában.

erős
Fotó: YouTube/Sztáröltöző

Az adásban arról is mesélt, hogyan került be a híradóba. Miután megszerezte a diplomáját, nem helyezkedett el a hivatásának megfelelően, hanem a Kaposvári Városi Televízió riportere lett. Megszerette ezt a közeget, így beiratkozott az ELTE média szakára. 

- Amikor elkezdtem tévézni, mindent csináltam a sportműsortól az ifjúsági műsorig, mindenbe belekóstolhattam. Később, amikor egy nagyobb televízióhoz kerültem, már főleg híradóriportokat készítettem, szerkesztettem, volt idő, hogy kialakuljon, melyik műfajban érzem jól, szerencsés találkozás, hogy híradós lettem.

Erős Antónia fiatalkori fotókon

1993 és 1995 között a Kaposvári Városi Televízió riportereként dolgozott, 1995-ben pedig a Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójához került. 1998-ban lett híradós az RTL Klubnál. A kereskedelmi csatornánál már rövid, sötét hajjal ismertük meg, de fiatalon volt hosszú, hullámos frizurája is. Képes összeállításunkban ritkán látott fotókat találsz Erős Antóniáról. 

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük