A 47 éves Egerszegi Krisztina három gyermek anyja: szülőként most fontos döntést hozott
Egerszegi Krisztina vállalta, hogy az Úszó Nemzet Program nagykövete legyen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai, kétszeres világ- és kilencszeres Európa-bajnok úszónő az 1996-os atlantai olimpiai után vonult vissza a versenysporttól. 1999 májusában férjhez ment, 2000-ben megszületett Bálint fia, 2002-ben pedig Barnabás, majd 2004-ben lánya, Zille.  

Kerüli a rivaldafényt, gyerekeiről is annyit tudni, hogy idősebbik fia versenyszerűen úszik, Vigassy Bálintnak édesanyja úszásneme a fő erőssége. 2019-ben Egerszegi Klára egyik fia azt nyilatkozta, mindegyik unokatestvére sportos, Barnabás kajakozik, Zille lovagol.

Egerszegi Krisztina az Úszó Nemzet Program nagykövete lett

Bár Egerszegi Krisztina visszavonulása óta ritkán vállal feladatot, annak a kérésnek eleget tett, hogy a hétfőn tesztüzemmel elindult Úszó Nemzet Program nagykövete legyen. A program ötlete három évvel ezelőtt született meg, Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke szerette volna, ha az ország Egérkéje is a kezdeményezés mellé áll. Ő ekkor még időt kért, de nyomon követte a program alakulását. 

Egerszegi Krisztina 2017. november 9-én a 25 évvel ezelőtti barcelonai játékokon kiválóan szereplő sportolók köszöntésén.
Egerszegi Krisztina 2017. november 9-én a 25 évvel ezelőtti barcelonai játékokon kiválóan szereplő sportolók köszöntésén.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

- Nagyon szívesen elmegyek a helyszínekre, az uszodákba, és ott szívesen el is mondom, miért találom jónak a programot, de másfajta szerepet nem vállalok, és ezt mondtam is, amikor idén januárban végül igent mondtam - mesélte a Nemzeti Sportnak

A cikk az ajánló után folytatódik

Azt mondta, nem a program miatt hezitált: egy olyan sportágról van szó, ami a szívének kedves, a kezdeményezés is jó, sokan dolgoztak rajta több éven keresztül. Neki leginkább azért tetszett, mert nagyon sok olyan gyerek van, aki nem jut el uszodába, mert nincs rá lehetősége. 

- Szülőként született meg bennem a döntés. Úgy vélem, minden olyan tudás, amely megszerezhető, a gyerekeink hasznára válik, hiszen többek lesznek vele és általa.

Az én gyermekeim már felnőttek, de szülő maradok, míg élek, és ez a gondolkodásmód igencsak meghatározta az elmúlt éveimet

- árulta el a 47 éves híresség. 

Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakos és Egerszegi Krisztina olimpiai bajnok úszó a barcelonai játékokon kiválóan szereplő sportolók 25., jubileumi köszöntésén.
Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakos és Egerszegi Krisztina olimpiai bajnok úszó a barcelonai játékokon kiválóan szereplő sportolók 25., jubileumi köszöntésén.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hangsúlyozta: az Úszó Nemzet Programnak nem az a célja, hogy a résztvevőkből versenyúszókat neveljenek, hanem az, hogy megismerkedjenek, és megszeressék a vizet, ne féljenek tőle.

- Engem is azért írattak be úszni a szüleim, hogy ha vízpart mellett nyaralunk, ne legyen semmi gond, s nem azért, hogy később élsportoló váljék belőlem.

Kiss Gergely felesége, Anna

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, jogász és felesége 19 éves korukban ismerkedtek meg. Egy éve voltak együtt, amikor Kiss Gergelyt Nápolyba hívták vízilabdázni, párját pedig már a menyasszonyaként mutatta be. Három gyermekük született, mindhárman lányok.

Ezt is szeretjük