Egerszegi Krisztina idén 50 éves: új munkája miatt egyre többet szerepel

Egerszegi Krisztinát az elmúlt években alig láthattuk a nyilvánosság előtt. Ez viszont most megváltozik.

Egerszegi Krisztina nagykövet lett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ugyan Egerszegi Krisztina az elmúlt években nem sokszor mutatkozott nyilvánosan, nevét senkinek nem kell bemutatni: az úszósport élő legendája, 14 évesen lett először olimpiai bajnok a Szöulban megrendezett olimpián.

Az 1996-os atlantai olimpia után vonult vissza: férjhez ment, három gyermeke született. Mint már említettük, napjainkban nem sokszor látni a televízióban, újságok hasábjain vagy nyilvános eseményeken, de ez hamarosan megváltozhat.

Egerszegi Krisztina nagykövet lett

Ennek oka pedig nem más, mint az, hogy ötvenévesen sportnagyköveti posztot vállalt: minden héten az ország más-más uszodájában lehet megtalálni - írja a Best magazin.

Az Úszó Nemzet Program nagyköveteként azt az ügyet támogatja, hogy minden gyereknek legyen lehetősége vízbiztos úszás elsajátítására második osztályos korára.

- Szülőként született meg bennem a döntés. Úgy vélem, minden olyan tudás, amely megszerezhető, a gyerekeink hasznára válik. (…) Az én gyermekeim már felnőttek, de szülő maradok, míg élek, és ez a gondolkodásmód igencsak meghatározta az elmúlt éveimet - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Kvíz: Egerszegi Krisztina 14 évesen rekordot döntött: felismered a szöuli olimpián?

Teszteld képes kvízünkben, mennyire ismered fel a magyar úszósport érmet nyert olimpikonjait!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Cover-fotó: Profimedia

Ezt is szeretjük