Egerszegi Krisztina lánya is már 15 éves - Mindhárom gyereke sportol

Egerszegi Krisztina gyerekei és nővére három gyereke is sportol.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 45 éves Egerszegi Krisztina, ötszörös olimpiai, kétszeres világ-, és kilencszeres Európa-bajnok úszónő az 1996-os atlantai olimpiai után visszavonult a versenysporttól. 1999 májusában férjhez ment, 2000-ben megszületett Bálint fia, 2002-ben pedig Barnabás, majd 2004-ben lánya, Zille.  A nyilvánosságot kerüli, interjút nagyon ritkán ad, így a gyerekeikről szinte semmit nem tudni. Piláteszezik, az uszodában csak azért fordul meg gyakran, mert idősebbik fia versenyszerűen úszik, Vigassy Bálit hátúszásban remekel.

Egerszegi Krisztina mindhárom gyermeke sportol, ahogy a nővére családja is sportos: Klára kajakozott, most úszóedzőként dolgozik, a volt férje vízilabdázott, mindkét fiuk edzőnek készül, árulta el az idősebbik, Tekauer Márk 2019 szeptemberében a Story magazinnak, amelynek unokatestvéreiről is mesélt. 

Egerszegi Krisztina utoljára 2017 novemberében, a barcelonai olimpia 25 éves évfordulóján jelent meg.
Egerszegi Krisztina utoljára 2017 novemberében, a barcelonai olimpia 25 éves évfordulóján jelent meg.
Fotó: MOB/Szalmás Péter

Egérke szülei Érden a dédnagymama nyaralóját építették át családi házzá, amikor pedig a szomszédos telek eladó lett, lányaik, Krisztina és Klára megvették, és felépítették az ikerházukat, amelynek az alagsorában medencét alakítottak ki. 

- Akkoriban Mazsinak hívtak engem, és rólam nevezték el Mazsola Úszótanodának. Kriszta fiai is ott úsztak. A legidősebb, Bálint amúgy a legjobb barátom, mindent tudunk egymásról, együtt bulizunk - mesélte Márk, aki az úszóválogatott tagja. 

Középen, Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakossal a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja 2017. november 9-i rendezvényén.
Középen, Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakossal a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja 2017. november 9-i rendezvényén.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Márk öccse, Patrik kajakozik, a húguk, Gréta kézilabdázik. Egerszegi Krisztina legidősebb gyereke, a 19 éves Bálint úszik, édesanyja úszásneme a fő erőssége, háton ígéretes tehetségnek tartják. A középső, a 17 éves Barnabás kajakozik, a legfiatalabb, 15 éves Zille pedig lovagol. 

- A nagyobbik unokatestvérem, Bálint kommunikáció szakon tanul, kiválóan fényképez, Barnabás pedig negyedikes, érettségi előtt áll - osztotta meg a hetilap olvasóival Márk. 

Az olimpiai bajnok úszónő gyermekeivel 2004 júniusában.
Az olimpiai bajnok úszónő gyermekeivel 2004 júniusában.
Fotó: Puzzlepix/Hortolányi Anikó

Az unokatestvérek között olyan szoros kötelék alakult ki, mint az édesanyjuk között. Sok közös élményt szereztek, közösen mentek állatkertbe, kirándulni, libegőzni. Márk leginkább a sok süteményre emlékszik, amit nagynénje, Egerszegi Krisztina készített. 

- A tiramisuja maga a tökély, a répatortája fenséges, minden sütit fantasztikusan csinál. Nagyokat lehet vele beszélgetni, nevetni.

Egyszer azt nyilatkozta, hogy egész életében családanya akart lenni. Tökéletesen meg is valósította.

Kriszta elégedett az életével - mesélte a fiú olimpiai bajnok nagynénjéről. 

Kőbán Rita egykor és most

Kőbán Rita kajakozó nevét az 1988-as szöuli olimpián jegyezte meg az ország és a világ. A kétszeres olimpiai bajnok visszavonulása óta ugyan kerüli a rivaldafényt, de az országos sporteseményeken és szakági rendezvényeken megjelenik. A képek alapján megállapítható: az olimpiai bajnok visszafogott mosolya az évtizedek során mit sem változott.

Ezt is szeretjük