Elszabadult elefánt a Három kívánságban - Ezt is a 70 éves Dévényi Tibornak köszönhettük

Ma 70 éves Dévényi Tibor, aki sok gyerek álmát váltotta valóra.

Dévényi Tibor 70 éves Három kívánság
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli 70. születésnapját Dévényi Tibor, hazánk népszerű tévés személyisége, aki a Három kívánság műsorvezetőjeként rengeteg gyerek álmát váltotta valóra a nyolcvanas és kilencvenes évek folyamán. A Magyar Televízió számára készített műsor egyedülálló módon teremtett lehetőséget arra, hogy a kamaszok személyesen is találkozhassanak kedvenceikkel: világhírű és hazai sportolókkal, népszerű előadóművészekkel, illetve rajongva imádott énekesekkel. 

Dévényi Tibor hetvenedik születésnapja alkalmából felidézzük a Három kívánság legviccesebb pillanatait, amelyek láttán a nevetés garantált.

Elszabadult az elefánt a körúton

1987-ben egy hetedik osztályos tanuló azt kérte Tibi bácsitól, hogy villamos helyett egyszer elefántháton mehessen iskolába. Tibi bácsi a BKV segítségét kérte, akik örömmel álltak a rendelkezésére, és az elefánt meg is érkezett a 6-os villamos helyett a járókelők nagy meglepetésére.

Az elefántjárat jól indult a Móricz Zsigmond körtéren, de aztán megmakacsolta magát, és a zöldségeshez szaladt, amit Tibi bácsi így kommentált: "nehezen indul az elefánt, de hát kérem szépen, nem rendszeres járat ez, hát igen, fantasztikus kívánság volt."

David Hasselhoff vs Trabant

Tíz évvel később, 1997-ben nem más, mint a Baywatch és a Knight Rider sztárját, David Hasselhoffot hozta el két megszeppent kissrácnak Tibi bácsi, akik egy-egy kérdést is feltehettek az amerikai színésznek. Hoff örömmel válaszolt nekik, de az igazi akció csak ez után következett, hiszen arra voltak kíváncsiak, hogy David Hasselhoff vajon tud-e Trabantot vezetni.

Miután egy idős úr megmutatta neki az alapvető kezelési trükköket, Hoff a volán mögé pattant, és szélsebesen el is hajtott a magyar Kittel - egy sétálóutcára, ahonnan néhány másodpercig úgy tűnt, hogy vissza sem tér. De Hoff visszakocsikázott, és még két lemezét is dedikálta a srácoknak.

Batman szerepében: Pataky Attila

Dévényi Tibi bácsi valamikor a kilencvenes évek közepe táján Pataky Attilát is rá tudta venni, hogy egy kamaszlány kedvéért magára öltse Gotham város szuperhősének fekete gúnyáját.

Az Edda Művek énekese a Száguldás című slágerüket adta elő a denevérember bőrébe bújva, a produkció pedig nemcsak az együttes, de a hazai televíziózás történetének is egyik szürreális pillanata lett.

A ’80-as évek legjobb lemezlovasa volt - A magyar sztár most így néz ki

Három magyar lemezlovas, aki több generációt táncoltatott meg.

A ’80-as évek legjobb lemezlovasa volt - A magyar sztár most így néz ki

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük