Megszenvedi a karrierje a válást? Elfordulnak a rajongók a hűtlen Rékasi Károlytól
A rajongó jó része szerint Rékasi Károly bánni fogja a válást.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután kedden Rékasi Károly közleményben tudatta a sajtón keresztül a nagy nyilvánossággal, hogy házassága megmentése kudarcba fulladt, és az elmúlt hétvégén összeköltözött új párjával, Pikali Gerdával, a Facebookon kapott hideget-meleget.

Közben Détár Enikővel közös darabjuknak, a Rózsák háborújának szombat esti előadását levették a József Attila Színház műsoráról, erről csütörtökön e-mailben tudatták Rékasiékat.

Felvállalta kapcsolatát

Détár Enikő és Rékasi Károly öt hónappal ezelőtt, május 21-én mindenki nagy meglepetésére közös nyilatkozatban jelentette be, hogy nem képesek együtt folytatni életüket, véget ért a házasságuk.

Színész berkekben tudni vélték, hogy a Barátok közt című sorozat sztárja beleszeretett kolléganőjébe, a 35 éves Pikali Gerdába, ám az érintett színésznő tagadta viszonyukat.

Nyár végén aztán Rékasiék megkísérelték megmenteni házasságukat, ám a próbálkozás kudarcba fulladt, adta hírül az 51 éves színész a keddi közleményben, amiben felvállalta kapcsolatát Pikali Gerdával.

A Femina Facebook-oldalán a legtöbb hozzászóló Détár Enikőt biztosította támogatásáról. Egyesek szerint még az sem kizárt, hogy visszatér hozzá a férje.

"Bocs, de én Enikőnek drukkolok, nagyon sok mindenen ment át mostanában, hatalmas erőt kívánok neki, de aki menni akar, azt hagyni kell elmenni, sajnos ezt tapasztalatból tudom, ha még nagyon fáj is!"

"Könnyen törtök pálcát"

A hozzászólók szerint Rékasi Károly kapuzárási pánikban szenved, és új kapcsolatának nem jósolnak nagy jövőt - főként a nagy korkülönbség miatt.

"Talán most még nem sok az a 16 év különbség... de 5-10 év múlva???...soha nem tudnék eldobni semmit, mert van jobb, szebb... mert az, amiért éltem, az az enyém... a feleség, a gyerekek... de nyilván az sem biztos, hogy a házassága működött volna-e még... de menekülni sem megoldás."

A harmadik félnek is bőven kijutott a rosszalló megjegyzésekből. Leginkább azt vetik a szemére, hogy nem volt őszinte.

"Ez a hölgy sem a becsületesség mintaképe... Hetekkel, hónapokkal ezelőtt felháborodva tiltakozott, hogy neki viszonya lenne a Rékasival!!! Ennyit a becsületességéről."

Persze vannak olyanok is, akik megértik Rékasi Károly döntését, hozzátéve, hogy senki sem lát bele egy házasság mindennapjaiba, senkinek nincs joga ítélkezni. Emellett vannak, akik azt sem felejtették el, hogy néhány évvel ezelőtt Détár Enikő hagyta el a férjét egy fiatalabb férfi miatt.

"2005-ben Enci lépett félre egy nála jóval fiatalabb táncos fiúval. Az élet produkál érdekes dolgot. Sok boldogságot nekik."

"De könnyen törtök pálcát valaki felett! Talán ha egy kicsit emlékeznétek, mennyire kivolt a Karesz, mikor Enikő úgy döntött otthagyja a gyerekekkel együtt, mert beleszeretett valakibe és simán elköltözött, később mikor otthagyták idegösszeomlással kórházba került, aztán megint, aztán megint. Amit ez a férfiember kiállt mellette, mert igazán szerette, az természetes ugye?! Most, hogy belefáradt és beleszeretett valakibe most halál rá! Kíváncsi lennék a sok ribancozónak milyen a házassága, nem ártana előtte otthon is körülnézni és a gerendát meglátni a saját szemben!!!"

Az őszinteséget nem jutalmazzák minden esetben. Azt sem tudni, milyen hatással lesz Rékasi Károly döntése a színházi karrierjére. Október 5-én mutatták be a József Attila Színházban Az aranyember című darabot a színésszel a főszerepben.

Október 12-én, ma este ugyanitt Warren Adler: A Rózsák háborúja című kétszemélyes darabját láthatta volna a közönség vele és Détár Enikővel, ám azt váratlanul levették a műsorról. Csütörtök délelőtt e-mailben értesítették, hogy a szombat délelőtti próba és az előadás is elmarad, emellett a Szabad Tér Színház megköszönte minden eddigi munkájukat, nyilatkozta a színész.

A József Attila Színház megkeresésünkre annyit mondott, az ügyben a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. az illetékes. (A hozzájuk tartozó Városmajori Szabadtéri Színpad A Rózsák háborúja producere - a szerk.) Ennek igazgatója, Bán Teodóra annyit közölt, a teátrummal lejárt szerződést őszre nem hosszabbították meg, ezért marad el a darab hétvégi bemutatója.

- Rékasi Károly és Détár Enikő válásához, magánéletéhez semmi köze nincs az előadások elmaradásának. November végén például Mosonmagyaróváron látható lesz a darab - ezt már a színész házaspár menedzsere, Csala Mária mondta.

Az ügyben csak az nem érthető, hogy miért az előadás előtt egy-két nappal értesítették erről az érintetteket és a közönséget, hisz az előadásra a jegyek kétharmada már pár nappal ezelőtt elkelt, a keddi események hatására pedig valószínűleg teltházzal futott volna. Sokan csak azért mentek volna el, hogy lássák, miként tud még együtt játszani a válófélben lévő házaspár - ebből a szempontból viszont talán jobb, hogy az esti előadás elmarad.

A tervek szerint Détár Enikő és Rékasi Károly a jövőben sem marad közös színházi produkció nélkül: a József Attila Színházban december 21-re tűzték ki a Hattyúdal című zenés komédia bemutatóját, melyben mindketten szerepelnek.

Détár Enikő a közeljövőben három darabban is debütál: a főszereplésével október 18-ától látható a Makrancos Kata című musical a RaM Colosseumban, majd kettős szereposztásban október 26-án és 27-én mutatja be a Madách Színház a Poligamy című romantikus musical comedy-t, melyben a főszereplő édesanyját alakítja, november 9-én a pedig a József Attila Színházban a Munkácsy, a festő fejedelem című musicalben mutatkozik be a címszereplő feleségeként, Cecille-ként.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Ezt is szeretjük