Ő Détár Enikő 10 évvel fiatalabb párja: 8 év után ezért nem házasodtak össze

Détár Enikő és Péter kapcsolatuk rossz fogadtatása ellenére kitartott egymás mellett, azt azonban már a kezdetek óta tudják, nem állnak oltár elé.

détár-enikő-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kicsivel több mint nyolc évvel ezelőtt Détár Enikő életébe bekopogtatott a szerelem. Miután bejelentette, hogy beleszeretett a nála tíz évvel fiatalabb, angoltanárként dolgozó Péterbe, sokan nem rejtették véka alá a nemtetszésüket.

Voltak, akik a korkülönbség miatt nem jósoltak nekik két hétnél többet, mások azért nem hittek a kapcsolatukban, mert úgy gondolták, válásaik után ez csak egy múló fellángolás lesz. 

Détár Enikő és párja, Péter

Nem lett igazuk. Hét és fél esztendőnyi együttélés után a legnagyobb harmónia jellemzi a párosukat: a mai napig kézen fogva járnak, és a lehető legjobban kiegészítik egymást. Péter jól tudja kezelni a színésznő pörgős életstílusát, az esetleges akadályokat humorral veszi.

détár-enikő-1
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- Arra viszont kínosan ügyelek, hogy ne csak azt mutassam, hogy nálunk mindig süt a nap, és minden percünk boldog. Igenis vannak nehézségek, voltak, és nyilván lesznek olyan időszakok, amikor nehéz összefésülni az életet - magyarázta Détár Enikő a Fókuszban.

Annak idején nem volt könnyű lezárni a házasságát, ugyanakkor visszagondolva tudja, megkönnyebbült, amikor elengedte a foggal-körömmel való ragaszkodást a Disney-mesékbe illő családmodellhez. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sokszor megkapják a kérdést, ha ilyen nyerő párost alkotnak, miért nem házasodnak össze. Détár Enikő már akkor Péter tudomására adta, nem szeretne másodszor oltár elé állni, amikor még csak ismerkedtek egymással.

- Azt éreztem, hogy egyszer megvolt a szép, fehér ruha és a nagy esküvő, de nyilván van bennem egyfajta önvédelem is.

Illetve bennem van annak a félelme is, hogy nem szeretnék még egyszer elválni.

- Nem szeretném még egyszer végigcsinálni mindazt, amivel ez jár - vallotta be a színésznő.

détár-enikő-2
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Mozaikcsaládként élik a hétköznapjaikat: a Détár Enikő és Rékasi Károly kapcsolatából született Eszter 33, Zsigmond pedig 20 esztendős. Péter is édesapaként lépett a kapcsolatba, neki két kamasz gyermeke van. A két család közti összecsiszolódással nem volt probléma.

- Enci gyerekei kifejezetten jól nyúltak a témához. Akkor, amikor az enyémek még kiskamaszok voltak, volt annyi megértés, kedvesség és közeledés bennük, hogy minden erőltetés nélkül nagyon befogadóak voltak. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy nővérnek és bátynak tekintik őket a gyerekeim - ezt már Péter árulta el a műsorban.

Détár Enikő és Rékasi Károly fia

Rékasi Zsigmond - ahogy a szülei becézik, Zsiga - is örökölte a művészi vénát, de nem lépett a nyomdokaikba. A versírásban mutatkozott meg nála a kreativitása, 14 éves volt, amikor elkezdte papírra vetni a műveit, amiket slam poetry rendezvényeken adott elő. 

Cover-fotó: TV2/Drágám, add az életed!

Ezt is szeretjük